VB06827-1440x810

VR – en mer effektiv og lønnsom teknologi for byggebransjen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Er det ett tema som opptar norske bedriftsledere og næringslivet, så er det digitalisering og effektivisering. Vi har tatt turen innom Bygg Reis Deg sin digitale arena, hvor blant annet Virtual Reality (VR) og BIM-modellering står høyt på lista.
Å bruke VR-teknologi blir stadig mer populært i byggebransjene. Bedriften Dimension10 er en av utviklerne for dette visualiseringsverktøyet.
– Forståelsen av byggemodeller er viktig i denne bransjen, og her har man mulighet til å se hele modellen i stedet for å se noen flater på en dataskjerm, forteller Elena Buda fra Dimension10. 

Norge er fremoverlent når det kommer til teknologi i byggebransjen, og det er her bedriften opererer, sier Buda. Dimension10 har hittil nådd 40 kunder i Norge, hvor blant annet Statsbygg, Veidekke og Skanska er noen av samarbeidspartnerne deres. Teknologien har blitt tatt i bruk under prosjekteringsmøter i planleggingsfasen og av prosjektledere og BIM- koordinatorer. Dessuten kan også de som skal utføre byggingen se på disse modellene for å få en dypere forståelse av prosjektet.
– Vi mennesker forstår informasjon mer og bedre når vi opplever ting rundt oss, og det er dette vi satser på. For å sette det på spissen: Hvorfor reise til New Work når man kan se bilder av samme sted? Jo, fordi vi trenger å oppleve det forteller Buda. 

Demonstrasjon av VR på Bygg Reis Deg

VREX satser også på Virtual Reality (VR)

En annen stand med stor tro på VR, er VREX. Med VR-briller integrert i modelleringen og planleggingen, er ukevis med prosjektering og tidkrevende møter forbi. Her får man servert en komplett, digital modell av bygningen før den i realiteten er bygd.
– Prosjektlederen kan sitte i Alexandria og arkitekten hjemme i Norge, men likevel planlegge virtuelt sett, sier Øystein Thorsnes fra VREX.

Ved bruk av denne teknologien kan man se eventuelle feil og ting som ikke fungerer i den digitale modellen, før prosjektet iverksettes i praksis. Derav kan man gjøre umiddelbare endringer og profesjonalisere modellen digitalt.
– For eksempel kan arkitekter og rørleggere med et ulikt tankesett og prioriteringer, forstå hverandre mer når de møtes virtuelt i et digitalt modellerings bygg, forteller Thorsnes. 

Samarbeid mellom de ulike næringskjedene er viktig. Ved hjelp av denne teknologien får man lettere oversikt over overensstemmelser og feil. Lyst til å høre mer om VR- og denne teknologien? Ta turen til Bygg Reis Deg messen og se på standene til Dimension10 og VREX i Hall A!

Dimension10 under årets Bygg Reis Deg

 
Skrevet av: Julie Foster og Sarah Brennsæter

Flere nyheter

Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER
Vinduer, Solarlux

Havutsikt par excellence: Cero fra Solarlux

Gjennomsiktig fasade sørger for bred utsikt.

En front åpner seg mot plattingen med svømmebassenget, som ligger rett mot Bodensjøen – eneboligen er bygget på en av de flotteste eiendommene som grenser opp mot innsjøen og byr på en slående utsikt med sine store glassflater. Vannet finnes igjen som arkitekturelement i hele bygningen.

LES MER
bygg reis deg messe

Stor interesse for å besøke Bygg Reis Deg i oktober

Det faktum at vaksinasjonsprosessen i Norge er i gang gjør at vi har stor tro på at vi skal kunne gjennomføre en bra messe også i år. Denne optimismen er vi svært glade for at vi deler med våre besøkende. I mars gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre besøkende fra tidligere messer. Svarene var svært gledelige: Hele 95% av de besøkende er klar til å besøke messen så fort de har fått vaksine.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.