Gunnar Nybø ønsker velkommen til den 29. Bygg Reis Deg messen

Vi er klare til å bidra til gjenåpning av samfunnet

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Sammen med andre store arrangører av messer, konferanser og konserter har vi i Bygg Reis Deg vært med å lage en plan for gjenåpning. Denne er nå til vurdering hos myndighetene, men vi håper på en snarlig tilbakemelding og at de ser på gjenåpningsplanen til Danmark.

I Danmark tillates fra og med torsdag 6. mai konferanser og møter med opptil 1000 personer. Konsertlokaler og teater åpnes for opptil 2000 deltakere. Forutsetningen for arrangementene er at deltakerne viser koronapass og deles inn i kohorter på maks 500 personer med sitteplass.

Vi har sett til Danmark, hvor de er i gang med en trygg og god plan for gjenåpning. Planen er fullt mulig å gjennomføre for oss i Norge, og vi ber derfor myndighetene om å gjøre som danskene. Et positivt svar fra regjeringen på vårt forslag vil bidra til optimisme både i bransjen og befolkningen. Det tror jeg alle trenger, ikke minst de som er permittert, trenger faglig påfyll eller ikke har vært ute med andre på veldig lenge, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Stiftelsen Norges Varemesse.

Denne uken har vi sammen med bransjegruppen for store innendørs arrangementer, som består av Norges Varemesse, Oslo Spektrum, Grieghallen i Bergen, Trondheim Spektrum, Stavanger Forum, Compass Fairs, Boligmessen, og Nor-Fishing oversendt innspill til gjenåpningsplanen. Her har vi blant annet ønsket at messer blir likebehandlet med kjøpesenter i påvente av et koronapass. I tillegg har vi utarbeidet en smittevernleder som skal bidra til gjennomføring av trygge messer.

Smittevernet på messene hos Norges Varemesse er like god som på kjøpesentrene. Vi har 39 000 kvm å ta av, så avstand blir ikke noe problem. Det samme gjelder de andre store messeområdene i Norge. I tillegg blir smittesporingen enklere fordi alle har kjøpt billett og registrert sin deltakelse, avslutter Gunn Helen Hagen i Norges Varemesse.

Standard Norge har etter avtale med Helsedirektoratet utviklet en veileder for varemesser, handelsmesser og fagmesser etter innspill fra Bransjegruppen for store innendørs arrangementer og Sponsor- og Eventforeningen. Denne veilederen vil bli fortløpende revidert etterhvert som de ulike stegene i gjenåpningsplanen tillatter dette. Smittevernlederen finnes her: NHS C19011: Smittevernveiledning for vare- og handelsmesser

Gjenåpningsplanen baserer seg på vaksineringsscenarioet til FHI, som du kan lese mer om her: Vaksinerings-scenario

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.