Talgø

Talgø Møre Tre AS i Surnadal nomineres til Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lediard Foto
Talgø Møre Tre så behovet for å løfte tradisjonelle trelastprodukter inn i en kontekst tilpasset en mer moderne byggestil. Resultatet ble Concise Collection® som med økt fokus både på miljø og estetikk appellerer til den moderne husbyggeren.
Concise Collection® er nyutviklede trelastprofiler for kledning, terrasse, tretak og lekter til staffasje og fasade. I tillegg til design og designlikhet mellom produkter ble det i utviklingsfasen satt fokus på kvalitet og teknisk funksjon. Alle produktene er utviklet for å passe sammen, med rette kanter og enkle linjer som skaper en helhet fra terrassegulv, til fasadedetaljer og helt opp til taket.
– Markedet går i retning av en mer moderne byggestil, og mot en mer kravstor kundegruppe. Selv feltutbygg og større bygninger designes med en mer moderne arkitektur i dag, enn det vi har sett bare for få år siden. Sier Bjørn Hauglann, divisjonssjef for salg og marked.
Selskapet har gjennomført en studie av markedsundersøkelser og samtaler med utbyggere,
entreprenører og byggevarekunder som bekrefter dette. Undersøkelsene viser at snart ønsker annenhver husbyggerkunde å bygge i moderne byggestil. Feltutbygginger og offentlige bygg som skoler og barnehager vil gå i samme retning.
Alle produktene i Concise Collection® har en spesialbehandlet overflate som gir en børstet følelse, mindre fiberreisning og bedre og jevnere fargeheft. Kledningen har nyvinningen «skjult innfesting» som gjør at det ikke finnes noe synlige spiker eller skruer på ferdig fasade. Staffasje- og fasadelekter er produsert ut ifra senterfrie utgangsmaterialer, uten marg. Dette gjør dem mer retningsstabile og gir en betydelig bedre kvalitet på lektene. I tillegg er lektene høvlet på alle sider så de kan brukes og synes fra alle sider, noe som gir mulighet for bruk på åpen konstruksjon, med synlighet fra flere sider.
Den skjulte innfestingen er testet av Norsk Treteknisk Institutt med tanke på deformasjon og sprekkdannelser, og scorer godt på alle tester. Skruen sitter inne i en not og fjær-lignende del av profilen, og skjules av påfølgende bord.
Concise Collection® er produkter med lang levetid, god holdbarhet og lite behov for vedlikehold. Produktene har markedets beste beskyttelse mot råte. I miljøsammenheng kan produktenes livsløp dokumenteres med bruk av bærekraftig skog, og produktets egne miljøegenskaper gjør at det er hyppig brukt i BREEAM-sertifiserte bygg.
Finishen og kvaliteten på produktene gjør at snekkeren opplever at mindre må kappes bort og svinnet blir lite. Staffasje- og fasadelekter som også kan brukes som terrassedekke gir lagerførende en mulighet for flerbruk, samtidig som plass i byggevarelager frigis. Sluttresultatet blir godt, og utbredelsen av produktet øker i etter hvert som erfaringene med profilene setter seg både i byggevarebransjen og i byggebransjen.
– Denne måten å tenke konseptuelt på, og favne om både design, kvalitet, finish og funksjon har ikke vært gjort før på dette produktområdet, og vi anser det som nyskapende og fremtidsrettet.Sier Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge og juryens leder.
Vinneren blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18.oktober under Bygg Reis Deg messen.
Kriterier for Byggenæringens Innovasjonspris 2019
Byggenæringens Innovasjonspris 2019 skal deles ut til et firma/organisasjon eller et team som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter og tjenester samt bidratt til en mer bærekraftig og konkurransedyktig byggenæring. Løsningen skal være i funksjon og kunne dokumentere økt konkurransekraft og verdiskapning.
Juryens sammensetning
Juryen ledes av Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge i tillegg har hun med seg ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes, administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal, Leder for samfunnsrelasjoner, medlemmer og internasjonalt arbeid i Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner, administrerende direktør i Virke Byggevarehandel, Aslaug Koksvik og Teknisk sjef i Byggevareindustrien Trine Dyrstad Pettersen.

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.