Skarpnes solcellestein

Stadig flere bestiller solcelletakstein fra Skarpnes

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
I 2019 ble solcelletaksteinen som nå produseres hos Skarpnes, nominert til Byggenæringens Innovasjonspris. Produktet ble nominert blant annet på grunn av den fleksible tilkoblingen, det estetiske utseende som gjør at taket ditt får et mye mer harmonisk utseende enn det som er tilfelle med innfelte eller utenpåliggende paneler takstein og den høye utnyttelsesgraden.

Skarpnes har utviklet en flat betong takstein med integrert solcelle. Produksjon av betongstein, og montasje av solcellepanel foregår på deres fabrikk i Grimstad, noe som sikrer at du får en takstein med de samme velkjente kvalitetene som de øvrige takstein fra Skarpnes.

Vi tok et prat med salgssjef, Espen Stensøy som kunne fortelle at de har brukt store deler av 2020 til å installere og lære seg produksjonslinjen. I og med at montørene ikke kunne komme til oss fra Tyskland på grunn av reiserestriksjoner måtte vi gjøre monteringen selv via Skype  sier Stensøy. Det ga oss nyttig kunnskap og gjør at vi kjenner maskinene bedre enn vi ville gjort om montasjen var gjort av andre. Vi ser at etterspørselen nå øker og vi har god kontroll på leveransene sier Stensøy.

Det unike med denne steinen er at den er parallellkoblet slik at det er 2 og 2 stein som er koblet sammen. Det sørger for er sikrere drift og mer fleksibel montering.

Vi avklarer hvor mye strøm kunden ønsker å produsere før vi beregner sammensetningen av normal stein og solstein. Det er jo ikke noe hensikt å montere et større anlegg enn det kunden kan utnytte. I tillegg er det verdt å merke seg at vi bor i et land som har begrenset med antall soltimer og da er det viktig å montere et anlegg som står i samsvar med tilgang på soltimer der boligen skal bygges og de mulighetene som finnes avslutter Espen Stensøy.

Fordelen med å ha et tak med solstein er at man kan beregne nedbetaling av taket over et antall år. Investeringen er imidlertid ca. 50% dyrere enn et tak som består kun av vanlig takstein.

Les mer om Skarpnes Solcelletakstein her.

Flere nyheter

Hultafors Group Norge på Bygg Reis Deg 2021

Vi forbereder nå den 29. Bygg Reis Deg messen 20.-23. oktober og tok i den anledning en telefon til en av våre utstillere: Hultafors Group Norge, som er et ledende internasjonalt selskap innen håndverktøy, verneutstyr og stiger designet for byggebransjen. Her fikk vi prate med Meyla Enerly, Marketing Manager i Hultafors Group Norge, som kunne fortelle litt om hvordan det står til hos dem og hva de tenker rundt årets Bygg Reis Deg:

LES MER
Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.