Gaming-3.00_04_23_10.Still0054

Solid start for Bli rørlegger!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Første oktober gikk startskuddet for en av Rørentreprenørene Norges nye rekrutteringssatsning: Bli rørlegger!
Etter første kampanjeperiode har YouTube-episodene over 480 000 visninger og nettsidene kan skilte med en formidabel økning besøkende. – En meget lovende start, sier prosjektleder Tirill Ilebekk Hansen i Rørentreprenørene Norge.
Bli rørleggers YouTube-kanal
Besøk Blirørlegger.no
Gjennom 6 episoder har YouTube-profilene Murdrocks, Herman Dahl og Randulle testet ut mer eller mindre vellykkede rørinstallasjoner. Godt hjulpet av rørleggerne Eli Vintertun og Ingar Lossius.
Målet er å synliggjøre rørleggerfaget som et attraktivt yrkesvalg for ungdom i ferd med å velge studievei.
– Utgangspunktet vårt var at vi ønsket å synliggjøre rørleggerfaget for ungdommer vi ellers ikke kommer i kontakt med, sier Ilebekk Hansen, og legger til:
– Vi forventer selvsagt ikke at dette skal føre til en eksplosjon i antall søkere til rørleggerfaget 1. mars, men vi har sådd et frø – og sagt fra at hei, vi finnes og vi er mer enn du tror!
7100 besøkende har funnet veien til de nyoppussede nettsidene Blirørlegger.no. Det er en sterk økning fra de i overkant av 700 besøkende sidene hadde samme periode i fjor.
– Siden det kun er de spesielt interesserte som tar seg bryet med å lete opp nettsiden etter å ha sett filmene, gir dette en god indikasjon på at vi har trigget målgruppas nysgjerrighet.
Det er reklamebyrået Anorak som har laget kampanjen på oppdrag fra Rørentreprenørene Norge. Filmene er produsert av Bacon.
Neste fase
Høsten 2018 regnes som første fase i det som skal være et langsiktig prosjekt. Her har det handlet om å få på plass en god grunnmur som kan bygges på og utvides med tiden.
I tiden frem mot søknadsfristen 1. mars 2019 prioriteres innhold til nettsidene.
– Vi er blant annet i gang med å lage en liten film som på ungdommens vis illustrerer alt rørleggerfaget innebærer. Vi vet fra innsiktsfasen at svært mange 15-åringer tror rørleggeren kun staker opp tette rør og pusser opp bad. Så nå handler det om å vise dem alt det andre vi faktisk driver med i denne bransjen, sier Ilebekk Hansen.
Vil gjøre det enklere for skolene
Med over 160 fag å velge blant sier det seg selv at skolen ikke har kapasitet til å gå i dybden når elevene skal informeres om studievalg. For å gjøre det enklere for rådgiverne jobbes det nå med å sette sammen en presentasjon av faget som sammen med digitale brosjyrer skal distribueres til alle landets ungdomsskoler.
– Hvis vi ønsker at flere ungdommer skal velge oss, må vi gjøre det så enkelt som mulig for dem å få tak i relevant og oppdatert informasjon om rørleggerfaget, sier Ilebekk Hansen.

Flere nyheter

Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER
Vinduer, Solarlux

Havutsikt par excellence: Cero fra Solarlux

Gjennomsiktig fasade sørger for bred utsikt.

En front åpner seg mot plattingen med svømmebassenget, som ligger rett mot Bodensjøen – eneboligen er bygget på en av de flotteste eiendommene som grenser opp mot innsjøen og byr på en slående utsikt med sine store glassflater. Vannet finnes igjen som arkitekturelement i hele bygningen.

LES MER
bygg reis deg messe

Stor interesse for å besøke Bygg Reis Deg i oktober

Det faktum at vaksinasjonsprosessen i Norge er i gang gjør at vi har stor tro på at vi skal kunne gjennomføre en bra messe også i år. Denne optimismen er vi svært glade for at vi deler med våre besøkende. I mars gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre besøkende fra tidligere messer. Svarene var svært gledelige: Hele 95% av de besøkende er klar til å besøke messen så fort de har fått vaksine.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.