Vaskerom_Ifi

Slik gjør får du det meste ut av vaskerommet

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Et godt planlagt vaskerom innredet med holdbare materialer gjør hverdagssyslene til en drøm. Med god lagringsplass kan du enkelt rydde unna ting som ellers ville stått fremme.

Mange oppussingsglade nordmenn har vendt blikket mot vaskerommet i senere år. Rommets betydning i hjemmet vokser, og stadig flere innser det smarte i å samle en rekke funksjoner her. I vaskerommet er det viktig med god orden for at hverdagsrutinene skal gå på skinner.

– Vi ser en sterk trend der vaskerom og grovkjøkken nå har blitt et viktig rom i huset. Vaskerom er noe som stort sett har vært forbeholdt eneboliger tidligere, men nå ser vi at vaskerom også prioriteres i mindre leiligheter, og vi ofrer gjerne areal for å kunne lage et slikt praktisk rom, forteller Judith Birkeflet, produktsjef hos en av Rørkjøps samarbeidspartnere, Brødrene Dahl i en pressemelding fra IFI.no

Flerfunksjonelt rom

Vaskerommet er husets mest flerfunksjonelle rom. Utover å vaske og tørke tøy og få av søle fra småbarn og kjæledyr, skal gjerne støvsuger og vaskemopp oppbevares praktisk tilgjengelig, men ute av syne. Strykebrett, gode muligheter for å sortere og brette rent tøy, samt alskens tekniske ting som varmtvannsbereder skal også få plass.

– I dag er det mange som prioriterer å lage et stort vaskerom. Dette kombineres ofte med en grovinngang og garderobe. Her kan du sette fra deg møkkete støvler, tørke vinterdressen eller vaske en sølete hund etter en skogstur, forteller Hege Johansen hos Rørkjøp-leverandør Foss Fabrikker.

– I tillegg har mange en ekstra dusj på vaskerommet, så å sørge for tilstrekkelig ventilasjon er viktig. Er du usikker på om veggene tåler vann, eller om gulvet har membran, bør slik dusjing foregå i et dusjkabinett, sier Espen Engmann, teknisk fagsjef hos Rørkjøp.

Smart innredning

For å skape et godt og hyggelig arbeidsrom er det viktig med rikelig oppbevaringsplass, god arbeidshøyde og varme gulv. Her er noen tips til hva du bør tenke på:

  • Benker med integrerte kurver for sortering av skittentøy frigjør plass på gulvet og gir et mer ryddig uttrykk.
  • Invester i en stor utslagsvask der du kan tømme vaskebøtte og skylle støvler.
  • Vaskerommet er et arbeidsrom, så det kan være lurt å innrede på en slik måte at arbeidsflatene er i en gunstig høyde.
  • Alle flater, vegger, gulv og også møbler bør tåle fukt.
  • Strykebrett i skuffer for å spare plass
  • Uttrekkbare hyller og skap med god plass til vaskebøtter, langkost og støvsuger for en smartere oppbevaring
Strykebrett. Foto: Rørkjøp
Med strykebrettet innlemmet i en skuff, er det lett tilgjengelig ved behov, men ute av veien ellers. Foto: Rørkjøp

Smart på liten plass

Men langt fra alle har plass og mulighet for å tenke stort når det kommer til vaskerommet. Det er dog fortsatt mulig å få til et effektivt vaskerom på få kvadratmeter.

– Også i et lite rom uten mulighet for utvidelse, går det an å få inn smarte løsninger, sier Johansen og peker på en rekke praktiske hjelpemidler for et ryddig og tilrettelagt vaskerom:

– For den med baderom og vaskerom i ett, finnes løsninger som tilbyr samme utførelse på baderomsinnredningen og vaskeromsinnredningen. Dette sikrer en mer helhetlig stil, sier Hege Johansen.

Vaskerom
Moppeskaft og støvsuger og alt det du trenger til vask og rengjøring kan med fordel plasseres inne i skuffer og skap. Foto: Rørkjøp

Flere nyheter

Hultafors Group Norge på Bygg Reis Deg 2021

Vi forbereder nå den 29. Bygg Reis Deg messen 20.-23. oktober og tok i den anledning en telefon til en av våre utstillere: Hultafors Group Norge, som er et ledende internasjonalt selskap innen håndverktøy, verneutstyr og stiger designet for byggebransjen. Her fikk vi prate med Meyla Enerly, Marketing Manager i Hultafors Group Norge, som kunne fortelle litt om hvordan det står til hos dem og hva de tenker rundt årets Bygg Reis Deg:

LES MER
Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.