Skjermbilde-2019-10-08-kl.-22.29.17-1440x810

Sjekk ut Mapei sin nye fossilfrie pumpebil på Bygg Reis Deg !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gjennom Ruuds Transport leverer Mapei AS nå sparkelmasse på pumpebil med nullutslipp. Dette er mulig ved bruk av Euro 6-godkjente motorer som kan kjøre på biobasert HVO-diesel kombinert med hydraulisk drift av pumpeanlegget. 
Du kan selv se den nye pumpebilen hvis du tar turen til Bygg Reis Deg på Lillestrøm 17. oktober, fra kl. 10-18.
Stadig flere byggherrer setter krav om fossilfrie og utslippsfrie alternativer på byggeplasser. Nå kan vi tilby dette sammen med Ruuds Transport, forklarer salgssjef Espen Bothner.
Den nye pumpebilen er utstyrt med den nyeste Euro 6-godkjente motoren som gir svært lave utslipp av NOx og partikler. Når denne kjører på biobasert HVO-diesel blir utslippene av CO2 redusert dramatisk.
Dette er i tråd med anbefalingene fra DNV GL, som har utarbeidet en veileder for bruk av fossilfrie og utslippsfrie alternativer på byggeplasserpå vegne av blant annet Enova, Klimaetaten Oslo Kommune og en rekke store aktører i byggebransjen.

I tillegg til svært lave utslipp, har vi droppet dieselaggregatet som driver pumpeanlegget og erstattet dette med hydraulikk som drives av motoren på lastebilen. Det gjør at vi kan kjøre inn på en fossilfri byggeplass og tilfredsstille alle krav, forklarer Knut Ruud i Ruuds Transport.
Ved å droppe aggregatet synker dessuten totalvekten, slik at det blir mulig å frakte fem tonn ekstra sparkelmasse på bilen.
Det er viktig for oss å ligge i forkant av utviklingen, og nå har vi fått en pumpebil for sparkelmasse som er mer driftssikker og effektiv, med en betydelig miljøgevinst i forhold konvensjonelle pumpebiler, understreker Ruud.
knut-ruud-thumb
Les mer om hva Mapei viser på Bygg Reis Deg 19.

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.