Skjermbilde-2019-10-08-kl.-22.29.17-1440x810

Sjekk ut Mapei sin nye fossilfrie pumpebil på Bygg Reis Deg !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gjennom Ruuds Transport leverer Mapei AS nå sparkelmasse på pumpebil med nullutslipp. Dette er mulig ved bruk av Euro 6-godkjente motorer som kan kjøre på biobasert HVO-diesel kombinert med hydraulisk drift av pumpeanlegget. 
Du kan selv se den nye pumpebilen hvis du tar turen til Bygg Reis Deg på Lillestrøm 17. oktober, fra kl. 10-18.
Stadig flere byggherrer setter krav om fossilfrie og utslippsfrie alternativer på byggeplasser. Nå kan vi tilby dette sammen med Ruuds Transport, forklarer salgssjef Espen Bothner.
Den nye pumpebilen er utstyrt med den nyeste Euro 6-godkjente motoren som gir svært lave utslipp av NOx og partikler. Når denne kjører på biobasert HVO-diesel blir utslippene av CO2 redusert dramatisk.
Dette er i tråd med anbefalingene fra DNV GL, som har utarbeidet en veileder for bruk av fossilfrie og utslippsfrie alternativer på byggeplasserpå vegne av blant annet Enova, Klimaetaten Oslo Kommune og en rekke store aktører i byggebransjen.

I tillegg til svært lave utslipp, har vi droppet dieselaggregatet som driver pumpeanlegget og erstattet dette med hydraulikk som drives av motoren på lastebilen. Det gjør at vi kan kjøre inn på en fossilfri byggeplass og tilfredsstille alle krav, forklarer Knut Ruud i Ruuds Transport.
Ved å droppe aggregatet synker dessuten totalvekten, slik at det blir mulig å frakte fem tonn ekstra sparkelmasse på bilen.
Det er viktig for oss å ligge i forkant av utviklingen, og nå har vi fått en pumpebil for sparkelmasse som er mer driftssikker og effektiv, med en betydelig miljøgevinst i forhold konvensjonelle pumpebiler, understreker Ruud.
knut-ruud-thumb
Les mer om hva Mapei viser på Bygg Reis Deg 19.

Flere nyheter

Foamrox_montering

Foamrox kan levere tunell produkter med «IKEA» elementer

Industribedriften Foamrox fra Arendal var blant de nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris i 2019. De hadde utviklet et nytt konstruksjonsmateriale basert på resirkulert glass. Materialet er brannsikkert og vanntett, veier knapt en tidel av betong og gir meget lave klimagassutslipp både når det gjelder produksjon, transport og montering.

LES MER

Vår utstiller Hultafors lanserer foldekniv

Hultafors tilbyr innovative og premium håndverktøy for profesjonelle håndtverkere. Nå lanserer de en foldekniv utviklet for flere bruksområder. Når du skal på skogtur eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt.

LES MER
Wibe Ladders PROF+ 6 M

Økt sikkerhet i hvert trinn

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131 lyder det i en pressemelding fra vår utstiller Hultafors Group.

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.