RUFO og Veidekke nomineres til Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

RUFO AS har i samarbeid med Veidekke Entreprenør AS utviklet en ny BIM-kiosk spesielt til bruk på bygge- og anleggsplasser. BIM-kiosken er en mobil arbeidsstasjon som legger særlig vekt på integrasjon av informasjonsteknologi og plug-and-play funksjonalitet for brukere.
Ved å tilrettelegge for en mer helhetlig tilnærming til informasjonsutveksling støtter BIM-kiosken økt digitalisering av byggebransjen. Viktig informasjon kan leses og behandles av flere brukere samtidig. Dette gjør det mulig for entreprenør, anleggsleder og prosjekterende å ha gode, tverrfaglige diskusjoner på stedet.
– Det er en stor fordel for både byggherre og entreprenør at viktige avklaringer kan gjøres direkte på digitale plattformer, sier Erik Østby-Deglum, nestleder i RUFO. Rapporter på HMS, kvalitet og ytre miljø kan gjøres tilgjengelig i BIM-kiosken og RFIer (request for information) kan utføres digitalt i stedet for at den minste avklaring må innom anleggskontoret. Vi tror bestemt at økt informasjonstilgang på byggeplassen vil være avgjørende for nye og etablerte arbeidsformer som eksempelvis VDC og Lean Construction.
BIM-kiosken med håndtak og hjul er enkel å transportere mellom bygge- og anleggsplasser. Den er enkel å rigge opp og kan lukkes og låses ved behov. Kiosken er stabil og robust og utviklet slik at den tåler sprut og støv på byggeplassen. Kiosken leveres klargjort for alt nødvendig teknisk utstyr kunden måtte ønske seg. Den leveres som standard med strømtilførsel. Det er plass nok til å etablere ladestasjoner for telefoner og nettbrett i kiosken. Rufo AS leverer selve BIM-kiosken som en kasse med tilpassede rom og festemuligheter, deretter vil den kunne leveres ferdig installert med brukerutstyr, som mellomleverandør eller kunden selv står for.
– BIM-Kiosken bidrar til en mer bærekraftig og konkurransedyktig byggenæringved at papirtegninger blir overflødige. Flere møter kan holdes på byggeplassen og gode verktøy og direkte dialog reduserer kvalitetsavvik og øker sannsynligheten for at jobben blir gjort riktig første gangen. Raskere avklaringer kan tenkes å gi mer effektive byggeprosesser og muligens bidra til å redusere ressursbehovet, eller fristiller arbeidskraft til andre oppgaver sier Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge og leder av juryen.
BIM-kiosken er tiltenkt bruk i bygg- og anleggsbransjen, men vil være mulig å bruke på ethvert sted hvor det er behov for et midlertidig, mobilt kontorsted. BIM-kiosken kan brukes i mange år, og trenger lite vedlikehold. Demonteres av fagkyndige for optimal materialgjenvinning og består av treverk, aluminium og stål.
RUFO AS ble etablert i Hovdebygda i Ørsta kommune og har siden oppstarten i 1983 utviklet seg til å bli landets ledende produsent av skreddersydde kofferter, transportkasser og 19″ rack. Lenke til hjemmeside: https://www.rufo.no/
Vinneren blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18.oktober under Bygg Reis Deg messen
Kriterier for Byggenæringens Innovasjonspris 2019
Byggenæringens Innovasjonspris 2019 skal deles ut til et firma/organisasjon eller et team som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter og tjenester samt bidratt til en mer bærekraftig og konkurransedyktig byggenæring. Løsningen skal være i funksjon og kunne dokumentere økt konkurransekraft og verdiskapning.
Juryens sammensetning
Juryen ledes av Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge i tillegg til ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening, Jon Sandnes, administrerende direktør i DOGA, Tor Inge Hjemdal, Leder for Samfunnsrelasjoner, medlemmer og internasjonalt arbeid, Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner, administrerende direktør i Virke Byggevarehandel, Aslaug Koksvik og Teknisk sjef i Byggevareindustrien Trine Dyrstad Pettersen.

Flere nyheter

Vår utstiller Hultafors lanserer foldekniv

Hultafors tilbyr innovative og premium håndverktøy for profesjonelle håndtverkere. Nå lanserer de en foldekniv utviklet for flere bruksområder. Når du skal på skogtur eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt.

LES MER
Wibe Ladders PROF+ 6 M

Økt sikkerhet i hvert trinn

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131 lyder det i en pressemelding fra vår utstiller Hultafors Group.

LES MER

Har du elektroverktøy som tåler kulda?

På forrige Bygg Reis Deg messe hadde vi for første gang samlet alt av verktøy leverandører i hall E. I år blir intet unntak. Det vil bugne av aktiviteter og spennende nyheter blant våre utstillere i verktøy kategorien.

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.