VB08469-1440x810

Rørentreprenørene bruker Bygg Reis Deg som utstillingsvindu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vi kan snakke om bærekraftige materialvalg, utslippsfrie byggeplasser, sirkulær økonomi og logistikk løsninger, men uten kvalifisert arbeidskraft stopper norsk byggenæring. Derfor er det på sin plass å slå et slag for rekruttering til byggenæringen nå som vi nærmer oss søknadsfristen (1.mars) for å søke linje på videregående.

Vi i Bygg Reis Deg mener at en av de mest inspirerende måtene å vise frem yrkesgruppene innen byggenæringen er å lage aktivitetsstands under våre messedager. Derfor er vi svært glad for at Rørentreprenørene Norge nok en gang skal bidra med en engasjerende stand hvor de arrangerer Rørlegger NM under Bygg Reis Deg 2021.

Rørentreprenørene Norge har i flere år invitert 5 lærlinger fra ulike opplæringskontor og fylker som kjemper om Norgesmester tittelen og avlegger den avsluttende svenneprøven under arrangementet.

Nylig avgjorde styret i Rørentreprenørene Norge at dette arrangementet var et satsingsområde vi må delta på, da dette er det største utstillingsvinduet i Norge mot hele byggebransjen. På Bygg Reis Deg treffer vi både ungdom som er i ferd med å bestemme seg for yrkesvalg, mor og far, i tillegg til både samarbeidende organisasjoner, medlemsbedrifter og publikum sier Are Skaar Nielsen, Fagsjef i Rørentreprenørene Norge.

Lærlingene viser frem rørleggerfaget på en inspirerende og spennende måte i løpet av Bygg Reis Deg uken. De viser oss hva som kreves av en rørlegger og hvilken nytte vi har av en rørlegger når man skal installere et bad, kjøkken eller andre installasjoner som krever en fagperson. De viser oss også at her er det like naturlig at både jenter og gutter kan prestere like bra.

Vårt ønske og mål for neste Bygg Reis Deg er å rekruttere enda flere ungdommer inn i et fremtidsrettet fag, slik at våre firmaer får dekket behovet for fagkompetanse i årene fremover. Vi håper selvfølgelig at flere fagorganisasjoner ser nytten av å delta på arrangementet slik at byggebransjen kan stå samlet om noe av det viktigste vi jobber med, rekruttering og opplæring avslutter Are Skaar Nielsen.

Bygg Reis Deg skal bidra til å øke kunnskapen om norsk byggenæring, fremme alle som gjør en god jobb og ikke minst fremme hvilke yrkesgrupper som finnes i de ulike bransjene. Derfor er det avgjørende at bransjeorganisasjoner som Rørentreprenørene Norge og andre benytter seg av anledningen til å vise frem sitt yrke og skaper yrkesstolthet for den kommende generasjonen.

-Vi håper det vil inspirere flere til å velge denne yrkesutdanningen og at vi på denne måten viser overfor profesjonelle og forbrukere hvor viktig det er å velge skikkelige fagpersoner når man skal ha utført et rørleggeroppdrag sier Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør i Bygg Reis Deg AS.

Husk søknadsfristen for videregående opplæring 1.mars. Du kan lese mer om rørleggerfaget på www.blirørlegger.no.

Flere nyheter

Hultafors Group Norge på Bygg Reis Deg 2021

Vi forbereder nå den 29. Bygg Reis Deg messen 20.-23. oktober og tok i den anledning en telefon til en av våre utstillere: Hultafors Group Norge, som er et ledende internasjonalt selskap innen håndverktøy, verneutstyr og stiger designet for byggebransjen. Her fikk vi prate med Meyla Enerly, Marketing Manager i Hultafors Group Norge, som kunne fortelle litt om hvordan det står til hos dem og hva de tenker rundt årets Bygg Reis Deg:

LES MER
Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER
Vinduer, Solarlux

Havutsikt par excellence: Cero fra Solarlux

Gjennomsiktig fasade sørger for bred utsikt.

En front åpner seg mot plattingen med svømmebassenget, som ligger rett mot Bodensjøen – eneboligen er bygget på en av de flotteste eiendommene som grenser opp mot innsjøen og byr på en slående utsikt med sine store glassflater. Vannet finnes igjen som arkitekturelement i hele bygningen.

LES MER
bygg reis deg messe

Stor interesse for å besøke Bygg Reis Deg i oktober

Det faktum at vaksinasjonsprosessen i Norge er i gang gjør at vi har stor tro på at vi skal kunne gjennomføre en bra messe også i år. Denne optimismen er vi svært glade for at vi deler med våre besøkende. I mars gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre besøkende fra tidligere messer. Svarene var svært gledelige: Hele 95% av de besøkende er klar til å besøke messen så fort de har fått vaksine.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.