Protan

Protan Blueproof løser overvannsproblematikken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

I vår oppfølgingsserie av kandidater til Byggenæringens Innovasjonspris 2017 har vi kommet til Protan. Vi kontaktet Marketing- og kommunikasjonssjef, Sven Ove Bakke for å høre hvordan det har gått med deres lansering av BlueProof under Bygg Reis Deg 2017.
Bakke bekrefter at lanseringen har båret frukter.
 Overvannsproblematikken står fortsatt høyt på agendaen i kommuner over hele Norge. Vi i Protan opplever stadig større interesse og etterspørsel fra utbyggere, arkitekter og ingeniører for å løse kravene til vannfordrøyning på en bærekraftig og kostnadsbesparende måte oppe på taket, framfor kostbar og omfattende graving med nedgravde kassetter eller tanker. I 2018 solgte vi tre ganger så mye blå tak som i 2017, og det ligger an til en ny tredobling i år.

Vi ser også at Protan BlueProof svarer på en annen ting i tiden, som handler om å skape merverdi for både gamle og nye bygg gjennom å utnytte den tradisjonelt døde takflaten bedre. Her fikk vi ganske umiddelbart etter lansering av BlueProof mange forespørsler om denne løsningen også lot seg kombinere med andre typer flerfunksjonelle tak. Derfor gikk vi tilbake til tegnebrettet og kom tilbake med våre BlueProof Green-løsninger, som vi lanserte i fjor høst. Her har vi konstruert helt nye løsninger og måter å bygge opp taket på som gjør det mulig å ha BlueProof vannfordrøyning i kombinasjon med for eksempel takterasse, solceller, grønne tak og andre flerfunksjonelle løsninger sier Bakke.

Når vi spør Sven Ove om Protan har opplevd noe ekstra drahjelp gjennom sin deltagelse i konkurransen om Byggenæringens Innovasjonspris bekrefter han at så var tilfelle.  Hele standen deres var fokusert på BlueProof, og nominasjonen til Byggenæringens Innovasjonspris 2017 bidro til at vi fikk ytterlige fokus på denne unike løsningen spesielt og også det større bildet med overvannsproblematikk, underdimensjonerte avløpsnett og stadig mer ekstremvær.

Protan har i flere tiår gått i front av takbransjen i Norge med innovative og bærekraftige løsninger, og nominasjonen var slik sett en kvittering for at vi fortsatt holder stand som en aktør som leder utviklingen og setter standarden på vårt felt av byggeindustrien sier Bakke.
Nå er de i full gang med planleggingen av sin stand på årets Bygg Reis Deg 2019 . Uten å røpe for mye, skal vi fortsatt vise at det lønner seg å investere i taket, utnytte takarealet bedre og tilføre det flere funksjoner, samt å redusere byggets Co2-fotavtrykk. Det er både bærekraft og verdiskapning i praksis avslutter en entusiastisk, Sven Ove Bakke.
 
Vi oppfordrer alle til å melde seg på i kampen om Byggenæringens Innovasjonspris. Fristen for påmelding er 1.juni. Les mer om påmelding her: https://www.byggreisdeg.no/byggenaeringens-informasjonspris-2019/

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.