BRD_Forsider_Nett_1920x8005

Program Scene 2 i hall A – torsdag 21. oktober

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Se hvordan Kruse Smith når 85% av milepælene på byggeplassen

Komplisert undervisningsbygg levert til avtalt tid og kvalitet, 85% av milepæler nådd gjennom full kontroll på fremdrift på byggeplassen (gjennomsnitt PPU – prosent planlagt utført over 90%). 

→ Torsdag 21.oktober kl 10.00 – 11.00
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Bim Verdi

Målgruppe: Bestillere og byggherrer, Prosjekterende (arkitekter, rådgivere), Utførende (entreprenører)

Målgruppe: Bestillere og byggherrer, Utførende (entreprenører)

Beskrivelse av brukerhistorien: 

Kruse Smith har utviklet et verktøy for oppfølging og styring av fremdrift som er bygget på metodikken. Verktøyet kombinerer BIM 4D med LEAN Last Planner på en visuell og enkel måte.

HVL – Høgskulen på Vestlandet, byggherre Statsbygg, målsetting: «vestlandets beste undervisningsbygg» levert til tiden. Hentet inn 3 måneder på fremdriften, nådde 85% av alle milepæler, snitt PPU på over 90%, full kontroll på 60 soner med topp på 200 samtidige arbeidere. Samtidig som Kruse Smith leverer et høyt presterende byggverk, brukes prosjektet som utviklingsarena for verktøy og prosess for fremdrifts-styring.

Paradis Brygge, boligprosjekt, byggherre Solon Eiendom og K2 eiendom. Prosjektet ble startet med et analogt system for fremdriftsstyring som fungerte veldig bra. Midtveis byttet prosjektorganisasjonen til å bruke Kruse Smith sitt egenutviklede programvare for fremdriftsstyring. Det digitale systemet forsterket på en utmerket måte den kulturen for Last Planner som allerede var bygget i prosjektet. God drift ga skapte forutsigbarhet som gjorde at prosjektteamet kunne fokuser mer på optimaliseringer. Dekningsbidraget ble økt med 8,2%, mekanisk ferdigstillelse 2 mnd før overtakelse og selvsagt 0 feil ved overlevering. Kontroll og oversikt i avslutningsfasen forbedret en allerede god kvalitet.

Verktøyene som ble utviklet av Kruse Smith er nå kjøpt av Veni og vil bli videreutviklet og kommersialisert under navnet life@site.

Foredragsholdere: Einar Ruud, Byggeleder (HVL), Kruse Smith. Amund Nygård Olsen, Prosjektleder (Paradis Brygge), Kruse Smith. Gunnar Skeie, Foretningsutvikler, Veni.

Mer informasjon om brukerhistorien finner du HER

Prefabrikering av rør for vann, ventilasjon og avløp – Heiergården Terrasse

Askim og Mysen Rør bygger raskere, billigere og med mindre feil – med prefabrikkert rørdeler fra Pipelife

→ Torsdag 21.oktober kl 11.00 – 12.00
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Bim Verdi

Målgruppe: Bestillere og byggherrer, Prosjekterende (arkitekter, rådgivere), Utførende (entreprenører)

Beskrivelse av brukerhistorien: 

Som underentreprenør på vann og avløp ble Askim & Mysen Rør valgt. Etter et besøk av Pipelifes forretningsutvikler Kjetil Løften, og noen runder med samtaler, ble det tidlig klart at det fantes vilje og evne i alle leirer for å gjøre et pilot-prosjekt etter prinsippene for Avfallsfrie byggeplasser. Altså en produksjon av bygg som ikke generere avfall i noen ledd av verdikjeden. Verken hos produsent Pipelife eller ute på Heiergården Terrasse.

Foredragsholdere: Halvor Jensen, Administrerende direktør, NTI AS og Kjetil Løften Forretningsutvikler VVS Pipelife Norge AS

Mer informasjon om brukerhistorien finner du HER

Vær i forkant av tilsyn; Slik jobber du enkelt, riktig og effektivt med tilsynssaker

→ Torsdag 21.oktober kl 12.30 – 13.00
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Kvalitetskontroll

Målgruppe: Daglig ledere, faglige ledere, KS/HMS ansvarlige

Tilsyn på og utenfor byggeplassen blir mer og mer aktuelt for både små og store aktører i bransjen. Hvordan kan man være i forkant av et tilsyn, hva bør man gjøre og hvilke fallgruver bør du være obs på? Vi gir deg svaret, relevante eksempler og “best-practices” som du bør vite om.

Foredragsholdere: Faglig leder Bjørn-Erik Fjeldstad

JM Norge fjerner dødtid og varesvinn med OrderControl

70% tidsbesparelse ved automatisk fakturabehandling

→Torsdag 21.oktober kl 13.00 – 14.00
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Bim Verdi

Målgruppe: Utførende (entreprenører)

Beskrivelse av brukerhistorien: 

Status i bransjen er iflg Sintef m fl 30 % varesvinn og dødtid på norske byggeplasser. Bransjen sier den kan bygge 20 % billigere. Hvordan kan vi kvitte oss med sløsinga?
JM har tatt tak i manuelle rutiner og digitalisert dem, men samtidig unngått store, komplekse IT prosjekter som går over flere år.

Vi hadde et behov for å identifisere hver enkelt vareleveranse og i det arbeidet kom vi i kontakt med Order Control som har mye erfaring fra bransjen.

Vi bestiller som før på telefon, epost eller nett. Men med tre tastetrykk knytter vi ordre, bestiller og prosjekt sammen med en OrdreID. Ved hjelp av OrdreIDen henter Order Control en elektronisk ordrebekreftelse fra leverandøren, knytter bestiller og prosjekt sammen, og gjør en automatisk kontroll av prisene mot våre rammeavtaler. Ordrebekreftelsen godkjennes så av bestiller med tre tastetrykk. Videre vasker Order Control de bestilte varene automatisk mot et vareregister som inneholder våre bokføringskoder og påfører ordren korrekt kontering.
Innkjøpet blir således automatisk kontrollert og kontert slik at regnskap og prosjektleder sparer mye tid ifm fakturakontroll. I tillegg legger alle bekreftede leveranser seg inn i en leveransekalender slik at man enkelt kan se hva som kommer i morgen, neste uke etc. og kan planlegge deretter. Da sparer vi tid ved at rett personell ikke møter før de riktige varene er på plass.

Resultatet er mindre varesvinn og dødtid på byggeplass.

Foredragsholdere: Morten Trosterud, Logistikk leder produksjon, JM Norge AS og Ken Morten Steen, Daglig leder, Order Control AS.

Mer informasjon om brukerhistorien finner du HER

Norsk Standard 8141-Vibrasjoner og støt

→Torsdag 21.oktober kl 14.00 – 14.30
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Multiconsult

Målgruppe: Alle

Vi skal holde et foredrag om Norsk Standard 8141 Vibrasjoner og støt. I dette foredraget vil det bli en gjennomgang av standardene. Det vil bli vist litt fra to fullskala forskningsprosjekt som er gjennomført med fokus på å kartlegge hva en bygning tåler før den får skader og film av heftig sprengning tett inntil en bygning..
Bygge- og anleggsarbeider er i noen tilfeller forbundet med en risiko for skader på nærliggende byggverk og eiendommer. De vanligste skadeårsakene er vibrasjoner i grunnen, setninger eller forskyvning av masser. Skader kan også oppstå på grunn av fysisk kontakt mellom anleggsmaskiner og byggverk eller steinsprut. I noen tilfeller kan skaden bli utløst av anleggsarbeidet, mens den bakenforliggende årsaken for eksempel er svake konstruksjoner eller mangelfullt vedlikehold av byggverket.
NS 8141 består av fire deler. Del 1 og 2 omfatter fastsettelse av grenseverdier for vibrasjoner forårsaket av sprengning eller annen anleggsaktivitet som spunting, peling, vibrovals o.l.
Del 3 omfatter fastsettelse av grenseverdi og måling av vibrasjoner ved bergsprengning i kvikkleireområder. Dette er et tema som har kommet veldig i fokus nå etter kvikkleireskredet i Gjerdrum.

Foredragsholdere: 

Relekta produkter som tilfredsstiller BREEAM NORs emisjonskrav, samt vår svanemerkede Akryl.

→Torsdag 21.oktober kl 14.30 – 14.55
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Relekta

Målgruppe: entreprenører handverkere, arkitekter

Foredragsholder: Jan Bergh

Lekende lett å få seg nytt bad

→Torsdag 21.oktober kl 15.00 – 15.25
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Viking Bad

Målgruppe: Alle som skal ha nytt bad eller pusse opp baderommet

Er du en av dem som skal bygge nytt bad eller pusse opp baderommet? Da er dette foredraget noe for deg! VikingBad presentere sammen med Norges hyggeligste rørlegger og håndverker, hvordan vi kan gjøre det lekende lett for deg å få nytt bad!

Foredragsholder: Sølve M. Strømsland hos VikingBad AS og Hussain El Haddaoui, Rørleggermester hos Norsk Rørservice AS

Hvordan unngå støy og vibrasjoner i bygg?

→Torsdag 21.oktober kl 15.30 – 15.55
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Vibratec

Målgruppe: Håndverkere, Entreprenører, Arkitekter, Privatpersoner, Byggherrer

Miljø er plutselig blitt det viktigste ordet og konseptet i byggebransjen, og det med rette. Samtidig handler miljø om mer enn bærekraft og effektivisering, det handler også om trivsel, velvære og helse. Støy og vibrasjoner, enten det kommer fra naboen som løper i trappen, fra løpemaskinen i kjelleren eller trikken utenfor vinduet, er både generende og skadelig. Vibratec har produktene som kan løse problemene du har med støy og vibrasjoner, enten det er snakk om privatboliger, næringsbygg eller offentlige bygninger.

Foredragsholder: Alexander Sejersted Bødtker

Befaringer gjort enkelt

→Torsdag 21.oktober kl 16.00 – 16.25
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: CHECKD AS

Målgruppe: Alle som «ser på ting», gir og får oppgaver i BAE næringen.

CHECKD hjelper byggebransjen med å bli kvitt uvanene sine. Bransjen har brukt «penn og papir» siden vi bygde pyramidene, og det fungerer ikke når flere bygger sammen. Vi kan ikke sette et plaster på såret, vi må rive av plasteret og få såret til å gro… Fjerne uvaner og lage nye gode vaner!

Foredragsholder: Daglig leder og forenklenksevangelist, Tom-Erik von Krogh-Martinsen 

Lime

→Torsdag 21.oktober kl 17.00 – 17.25
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Lime

Målgruppe: Mer informasjon kommer

Tar du risiko på alvor?

Torsdag 21.oktober kl 18.00 – 18.25
Scene 2 i Hall A

Arrangør: Arbeidstilsynet

Målgruppe: Alle som jobber i byggenæringen

Forebyggende HMS-arbeid er viktig for en sikker arbeidsplass. Arbeidsmiljøet handler om hvordan man organiserer, planlegger og gjennomfører arbeidet. Riktig opplæring er en viktig faktor som kan bidra til en sikker arbeidsplass. Arbeidsgiver bør være ekstra bevisst på å gi unge og nye arbeidstakere nødvendig opplæring. Det må tas særlig hensyn til at de unge mangler arbeidserfaring og at de ikke er oppmerksomme på eksisterende og mulig risiko. Arbeidsmiljøhjelpen er et verktøy for utvikling og forbedring av arbeidsmiljøet. 

Foredragsholder: Anne Sørum

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.