SCENE-1-ONSDAG1-1440x810

Program Scene 1 i hall A – onsdag 16. oktober

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

THINK BIG

→ Onsdag 16.oktober kl 10.30 – 13.00
→ Scene 1 i Hall A
THINK BIG handler om de store ideene fra visjonære mennesker, hvordan de får dem realisert og hva VI kan lære av det. ​ Denne konferansen er kun for ​inviterte gjester.
Konferansen markerer åpningen av den 28. Bygg Reis Deg- messen, og blir en forestilling om morgendagens byggenæring fortalt av folk som tenker veldig stort, veldig høyt, veldig dypt og helt på tvers.​ Denne konferansen er kun for ​inviterte gjester.
 

Just do it! Measurable advantages of using Open BIM in infrastructure

→ Onsdag 16.oktober kl 13.30 – 14.30
→ Scene 1 i Hall A
Jonathan Dunn, Chief Engineer fra ILF Consulting i Sveits presenterer det omfattende jernbaneprosjektet Brüttener-tunnelen og snakker om deres ambisiøse satsing på åpen BIM i samtale med Catendas CEO Håvard Brekke Bell. Den store firespors-tunnelen får kapasitet på 900 tog per dag, strekker seg 10 km gjennom fjellet og koster 1 milliard Euro. Ved å innføre åpen BIM har ILF endret arbeidsprosessene sine og resultatene er så gode at Sveits nå har som mål å innføre BIM i alle prosjekter fra 2025.
 

VILLERE, VÅTERE, VARMERE en hverdag med nye krav til bygg, bolig og anlegg

→ Onsdag 16.oktober kl 14.30 – 15.30
→ Scene 1 i Hall A
I følge NVE blir klimaet varmere, villere og våtere. Det skaper utfordringer på mange områder, enten det er tak som ikke tar unna vannmassene eller avløp som er underdimensjonert. Vi må rett og slett planlegge for mer vann.
Foredraget tar for seg hvordan nye og gamle bygg blir påvirket av endret klima med mer ekstrem nedbør. Her belyses hvordan man håndterer nedbør og hvordan man kan redusere skader på grunn av vanninntrenging.
 

Hvordan kan farger og variasjon i arkitekturen påvirke byutvikling og bo- og arbeidsglede. – må alle bygg være grå eller hvite?

→ Onsdag 16.oktober kl 15.30 – 16.30
→ Scene 1 i Hall A
Hvorfor er majoriteten av større norske bygg grå eller hvite? Følger vi så mye etter hverandre og trendene at vi skaper dårlige bo- og arbeidsmiljøer? Hvordan kan man bruke fargepsykologi og materialvariasjoner for å skape livsglede og motivasjon der vi bor, studerer eller jobber? Hvordan kan farger, grafikk og materialvariasjon i bygg fremme positivitet og energi hos de som skal leve med fremtidens bygg. Bli inspirert med simuleringer og konkrete cases med fargesprakende fasader. ​Line Janicke Musæus som er Master i arkitektur og teamleder i A-lab as er foredragsholder. Hun har etterutdanning i farge i arkitektur fra Norske arkitekters landsforbund og NCS Norge. Line har også kunst- og arkitekturhistorie fra Universitetet i Oslo og har alltid vært opptatt av farger og hvordan de påvirker oss. God fargebruk er en viktig del av A-labs fokus på møteplasser og førsteetasjer. Vi tenker på uterommet som et interiør der fasadene utgjør veggene i rommet, og hvordan vi bruker farge og materialer er avgjørende for stemningen som skapes.
 

Hva skjer med standardkontraktene?

→ Onsdag 16.oktober kl 16.30 – 17.30
→ Scene 1 i Hall A
Flere av konfliktene i byggebransjen vil kunne forhindres ved bruk av gode og balanserte standardkontrakter. Innledningsvis vil presentasjonen belyse hva som skjer i arbeidet videre med standardkontraktene, blant annet hvordan Standard Norge møter bransjen sine ønsker om revisjon av de nåværende standardkontraktene og starter opp nye standardiseringsområder. (gjennomgående temaer, som klart språk, arbeidslivskriminalitet, kommunikasjon og tvisteløsning vil være fokus i revisjonsarbeidet) Deretter vil man fokusere på det kommende arbeidet med standardkontrakter for store totalentrepriseprosjekter.
 

GRØNN FINANSIERING av private og profesjonelle prosjekter

→ Onsdag 16.oktober kl 17.30 – 18.30
→ Scene 1 i Hall A
Her får vi høre hvordan Sparebank 1 kan tilby finansering av grønne løsninger for byggenæringen. Rimelige lån for de som velger mer miljøvennlige løsninger gjennom hele byggeprosessen. Seminaret er aktuelt både for forbrukere og profesjonelle. Det angår de som jobber med tidlig konseptfase til salg og sluttbrukere. Finansieringen kan også gjelde rehabilitering/tiltak på eksisterende bygningsmasse. ​
Vi hører Emma K Thylander, som energi- og miljørådgiver og Knut Oscar Fleten, som er Administrerende direktør i Sparebank 1 Hallingdal & Valdres.

Flere nyheter

Lydisolerende glass

Veileder for valg av lydisolerende glass

Glass og Fasadeforeningen er ute med en rykende fersk veileder. Veilederen har som formål å belyse valg av innvendig skillekonstruksjoner med glass ut ifra definerte lydkrav, men like viktig å tilfredsstille kravet til personsikkerhet.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.