BRD_Forsider_Nett_1920x800

Program Hovedscene i hall A – onsdag 20. oktober

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

TOPPLEDERKONFERANSEN

→ Onsdag 20.oktober kl 10.00 – 12.00
→ Hovedscene i Hall A

Arrangør: Bygg Reis Deg AS
Det Norske Byggemøtet – Topplederkonferansen henvender seg til alle toppledere i byggenæringen. Her skal vi blant annet får høre «bærekraftseventyrerne», Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Tynes Pedersen snakke om bærekraftig forretningsutvikling og hvilken betydning den nye EU forordningen 2020/852 (Taksonomien) vil ha for norske bedrifter. Videre vil psykolog, konsulent og foreleser innen organisasjons- og lederutvikling, Steinar Bjartveit si noe om hvordan toppledere bør håndtere situasjonen knyttet til reetablering av arbeidsteamet etter korona pandemien. Sist men ikke minst skal vi dele ut Byggenæringens Ærespris 2021. Vi håper også at en minister eller to dukker opp fra den nye regjeringen.  

Sirkulærøkonomi – hvorfor, hvem, hvordan og når?

→ Onsdag 20.oktober kl 12.00 – 12.25
→ Hovedscene i Hall A

Arrangør: Spilka

Målgruppe: Entreprenører, arkitekter, byggherrer og det offentlige

Daglig leder, Lars Erik Vinje i Spilka Building Solutions skal snakke om sirkulærøkonomi i byggebransjen, og hvilke virkemiddel som må tas i bruk for at vi skal nå målene våre om en mer bærekraftig fremtid.

Norge ønsker å være et foregangsland innen sirkulær økonomi. Likevel er kun 2,4 % av økonomien sirkulær, og vi har et av verdens høyeste konsum pr innbygger. Byggebransjen alene står for omtrent ¼ av det totale råvareforbruket, og mengden avfall i byggebransjen har økt med nærmere 10 % siste 5 årene. På samme tid har andelen gjenvunnet avfall blitt redusert og andelen levert til deponering økt med over 40%. Vi gjør med andre ord ikke nok.

Nå må holdninger endres, innovasjonstakten økes og nye innovative løsninger tas i bruk. Er myndighetene villig til å bytte ut dagens bør med skal for å få fart på endringene?

Jeg presenterer også en ny innovativ løsning for fasader. Spilka har utviklet et patentert festesystem som revolusjonerer måten fasadeplater monteres på. Systemet garanterer svært lang levetid med en rekke fordeler for entreprenør, byggherre og miljøet. Både fasadeplatene og festesystemet kan enkelt demonteres og gjenbrukes. Dette er et konsept som er utviklet nettopp med sirkulærøkonomi i tankene. 

Er Vega Scene’s blågrønne tak grønnvasking eller en løsning som kan spare samfunnet for milliarder?

→ Onsdag 20.oktober kl 12.30 – 12.55
→ Hovedscene i Hall A

Arrangør: Bergknapp

Målgruppe: Passer for alle. Utbygger, Eiendomsutviklere, Ingeniører, Arkitekter, Landskapsarkitekter, Anleggsgartner, Taktekkere, Offentlig, Politikk, Miljøengasjerte.

Rune Skeie er landskapsarkitekt, byplanlegger og byøkolog hos Asplan Viak med spesialkompetanse på utvikling av flerfunksjonelle blågrønne strukturer som bidrar til å gi et tilsvar til noen av vår tids største utfordringer: artstap, konsekvenser av klimaendringer og klimagassutslipp. Gjennom en strategisk og helhetlig bærekrafttilnærming utarbeider Skeie konsepter for utvikling av naturmangfold, klimatilpasning og klimapositive landskap – kreative løsninger som fremmer bærekraftig landskap- og stedsutvikling. Skeie har blant annet bidratt i utvikling av nye FutureBuilt kriterier, og i prosjektene Vega Scene (vinner av Oslo bys arkitekturpris 2019), Receipe for Future Living (vinner Reinventing Cities 2019), Kristian Augusts gate 13, parallelloppdrag for ny bydel i Bodø og Dokken i Bergen.
Knut Magne Møen har jobbet med hydrometri og måleteknologi i mer enn 23 år, både urbant og ruralt, nasjonalt og internasjonalt, arktisk og tropisk.  Knut har vært med på å bygge opp målenettverk for jordfuktighet og grunnvann, snø og klimamålinger og er måleteknisk ansvarlig for mange av forsknings og utviklingsprosjektene i NVE. I Vega Scene-prosjektet har Knut hatt ansvaret for design, implementering og kvalitetssikring av de vannfaglige målesystemene.

EcoNordic – vårt bidrag til et sundt inneklima og lavere strømregning.

→ Onsdag 20.oktober kl 13.00 – 13.25
→ Hovedscene i Hall A

Arrangør: Flexit AS

Målgruppe: Husbyggere, arkitekter og rørleggere

Roar Sangen Braathen skal holde et innlegg om komfort og energiforbruk i nye boliger. Han vil presentere  inneklimasentralen EcoNordic. EcoNordic med integrert ventilasjon, varme og tappevann sørger for et godt inneklima samtidig som den bidrar til en betydelig reduksjon av boligens strømregning. 

Fasader av naturlige materialer.

→ Onsdag 20.oktober kl 13.30 – 13.55
→ Hovedscene i Hall A

Arrangør: Cosentino

Målgruppe: Arkitekter, byggherre, entreprenører, eiendomsutviklere

Dag Ove Pettersen skal holde et innlegg om fasadematerialer av naturlige materialer som er helt karbon- nøytrale. 

Hvordan kan byggevarehandelen bli mer sirkulær og bidra i det grønne skiftet

→ Onsdag 20.oktober kl 14.00 – 14.25
→ Hovedscene i Hall A

Arrangør: Maxbo

Målgruppe: Alle i byggebransjen –  handel er viktige bindelegg i verdikjeden

Nysgjerrig på hvordan byggevarehandelen kan bidra til å gjøre bygge bransjen mer bærekraftig? 

Hvordan bygge bærekraftig?

→ Onsdag 20.oktober kl 14.30 – 14.55
→ Hovedscene i Hall A

Arrangør: Rockwool

Målgruppe: Arkitekter, beskrivende, byggherrer og utførende entreprenører, byggmestere og andre interesserte.

Bransjen vil oppleve store endringer i årene som kommer. Nye bygg møter allerede krav til et lavere CO2-avtrykk, men samtidig er det viktig å ivareta brannsikkerhet. Få et innblikk i ROCKWOOL sin bærekraftreise og hvordan du kan utnytte steinullens innebygde egenskaper til å bygge mer bærekraftige, brannsikre og rimelige bygg. 

Utslippsfri hverdag

→ Onsdag 20.oktober kl 15.00 – 15.25
→ Hovedscene i Hall A

Arrangør: Milwaukee

Målgruppe: Byggherre, Anleggsleder, Prosjektledere, HMS, kalkulatører, Tømrere, Arkitekter

Vi vil vise dere en utslippsfri hverdag pluss kostnadsbesparelser av stor verdi. MX Fuel serien fra Milwaukee er et vendepunkt globalt på hva som er mulig med denne typen verktøy. MX Fuel  erstatter bensindrevende maskiner og bidrar til en enklere hverdag uten startproblemer og utslipp. Dere er hjertelig velkommen til vår stand i tillegg for å få en grundigere gjennomgang eller avtale testing av maskinene.

Foredragsholder (e): Ole Christian Vollan og Kristoffer Løvli

Materialhåndtering – en tidstyv

→ Onsdag 20.oktober kl 15.30 – 15.55
→ Hovedscene i Hall A

Arrangør: Liftroller

Målgruppe: Byggherre, Anleggsleder, Prosjektledere, HMS, kalkulatører, Tømrere, Arkitekter

Foredragsholder (e): Ivar Ole Wik og Alexander Lokøy

Tarkett

→ Onsdag 20.oktober kl 16.00 – 16.25
→ Hovedscene i Hall A
Mer informasjon kommer.

Arrangør: Tarkett

Vyrk – en trendsetter i Norge med skreddersøm til ditt byggeprosjekt

→ Onsdag 20.oktober kl 16.30 – 16.55
→ Hovedscene i Hall A
Vyrk utvikler hele tiden nye og innovative produkter med et stort fokus på miljø og sirkulær økonomi. De har de siste årene kjøpt opp flere bedrifter og utvidet produktporteføljen deretter. Hele tiden står norsk produksjon med kvalitet, miljø og skreddersøm fra gulv til tak i fokus. Oppkjøpene har gjort Vyrk til en totalleverandør til offentlig og private bygg med en perfekt akse i Innlandet Fylke. Steinar Lyseng fra Vyrk vil snakke om Vyrk sin produktportefølje, og Vyrk som en framtidsrettet virksomhet som hele tiden jobber med å ta sitt samfunnsansvar i byggebransjen. 

Arrangør: Vyrk

Foredragsholder (e): Steinar Lyseng

Norsk Fagutdanning

→ Onsdag 20.oktober kl 17.00 – 17.25
→ Hovedscene i Hall A
Mer informasjon kommer.

Arrangør: Norsk Fagutdanning

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.