VB07639.jpg

På tide å se alle mulighetene byggenæringen kan gi de unge

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Idag delte jeg innlegget til Byggenæringens Landsforening hvor de henvender seg til de som har en 10-klassing som lurer på hvilken videregående studieretning han eller hun skal velge før 1.mars 2021.

Det tok ikke lang tid fra jeg delte innlegget til jeg fikk en hyggelig henvendelse fra en pappa som har en sønn som går på bygg- og anlegg, har topp karakterer og stortrives i praksis. Alt vel så langt, men så fortalte han videre om at vi burde sette et tema på agendaen for neste Bygg Reis Deg og det var å sette opp et fordrag som skulle dreie seg om å få bort alle fordommer og stigmatisering som hører til dette yrkesvalget. For sønnen hadde opplevd fordommer og kommentarer både fra medelever og bekjente som har valgt andre studieretninger. Det kunne være fordommer som «Det er jo ikke så vanskelig på Bygg», «Skal han bli snekker og ikke videreutdanne seg», «der er det enkelt å få gode karakterer» osv. osv.

Jeg kjente med en gang at jeg ble veldig provosert av meldingen. Er det virkelig slik? Opplever man fordommer og stigmatisering fra folk rundt når man faktisk har gjort et smart og fremtidig godt yrkesvalg? For er det en ting som er sikkert så er det at vi har bygget landet i mange hundre år og vi kommer til å bygge landet i overskuelig fremtid. Det betyr at de elevene som velger yrkesretning som fører de mot byggenæringen også kan gå en sikker arbeidshverdag i møte.

Så jeg svarte Pappaen ganske raskt at dette vil jeg slå et slag for, selvfølgelig skal vi gjøre det vi kan for å fremme de ungdommene som velger yrkesfaglig studieretning og selvfølgelig skal vi løfte frem alle de mulighetene som finnes i byggenæringen.

Jeg vil samtidig oppfordre samtlige bransjeorganisasjoner til å ta kontakt slik at vi kan gjennomføre et felles løft for en mer bærekraftig og attraktiv byggenæring.

Les innlegget til Byggenæringens Landsforening her:

Les om fagene på vibyggernorge.no eller vilbli.no

Flere nyheter

Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER
Vinduer, Solarlux

Havutsikt par excellence: Cero fra Solarlux

Gjennomsiktig fasade sørger for bred utsikt.

En front åpner seg mot plattingen med svømmebassenget, som ligger rett mot Bodensjøen – eneboligen er bygget på en av de flotteste eiendommene som grenser opp mot innsjøen og byr på en slående utsikt med sine store glassflater. Vannet finnes igjen som arkitekturelement i hele bygningen.

LES MER
bygg reis deg messe

Stor interesse for å besøke Bygg Reis Deg i oktober

Det faktum at vaksinasjonsprosessen i Norge er i gang gjør at vi har stor tro på at vi skal kunne gjennomføre en bra messe også i år. Denne optimismen er vi svært glade for at vi deler med våre besøkende. I mars gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre besøkende fra tidligere messer. Svarene var svært gledelige: Hele 95% av de besøkende er klar til å besøke messen så fort de har fått vaksine.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.