BimSync

NOMINERT TIL INNOVASJONSPRISEN – BIMSYNC

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Bimsync er en ny type digital samhandlingsplattform for prosjekterings- og byggefasen, og kan omtales som neste generasjons prosjekthotell.

Bimsync er en ny type digital samhandlingsplattform for prosjekterings- og byggefasen, og kan omtales som neste generasjons prosjekthotell. En samhandlingsplattform, som er laget med tanke på den digitale tvillingen for bygget, der den er i hovedsetet, og ikke lagt til som en ettertanke. Det er også et verktøy som per definisjon bidrar til mer digitalisering på åpne internasjonale standardiserte formater. Der for eksempel data om byggevarer kan kobles direkte på den digitale tvillingen og være tilgjengelig gjennom hele livsløpet til bygget.
Løsningen baserer seg på å bidra til at alle informasjonsprosesser i byggenæringen blir digitalisert. Løsningen er adaptiv, det vil si at man kan begynne der man er, og stadig digitalisere mer og mer ettersom man ønsker og modnes. Denne digitaliseringsprosessen øker effekten av hvert enkelt prosjekt og øker dermed bærekraft og bidrar til bedre miljø og samfunn. Det at byggenæringen endelig kan begynne å lære av sine data, fører til en kontinuerlig forbedringsprosess som stadig gjør næringen bedre på bærekraft og miljø.
«Først og fremst er det en fantastisk anerkjennelse til alle i Catenda som har jobbet så hardt for å løse reelle utfordringer i byggenæringen. Og på samme måte som når brukere i Spania melder spontant tilbake hvor fornøyde de er med bimsync, så er det ekstra motiverende når andre, utenfor Catenda, sier at produktet har en høy innovasjonsfaktor. Å være med på å flytte byggenæringen mot en mer digital hverdag er det som driver oss, derfor er det ekstra stas når en såpass seriøs og toneangivende aktør som Bygg Reis Deg, verdsetter vårt produkt på denne måten. Det gir ekstra motivasjon for videre innovasjon!», sier Håvard Brekke Bell, CEO i Catenda AS.
Det er få som mener at byggenæringen ikke bør digitalisere seg. Denne løsningen gjør brukere langt mer effektive, langt mer presise og reduserer risiko for brukerne dramatisk. Alle disse punktene øker konkurransekraften til brukeren og dermed verdiskapning. At løsningen bygger 100% på åpne internasjonale standarder gjør at løsningen har et potensiale til bred anvendelse. Løsningen er også rik på funksjonalitet og har ført til at den er i bruk i alle faser av et byggeprosjekt i dag. Siden den bygger på internasjonale standarder er den også i bruk i store deler av verden i dag, og har derfor en bred anvendelse allerede.
Løsningen springer ut fra SINTEF Byggforsk og miljøet rundt buildingSMART International. Tidligere SINTEF forskere og noen av de som fortsatt utvikler buildingSMART standardene har bidratt til å lage bimsync løsningen som 100% baserer seg på åpne BIM standarder. Kompetansenivået bak løsningen er meget høyt og nytenkningen svært tydelig. Løsningen har fått et godt internasjonalt fotfeste og er i bruk hos ledende prosjekter og piloter i Norge.

Flere nyheter

Foamrox_montering

Foamrox kan levere tunell produkter med «IKEA» elementer

Industribedriften Foamrox fra Arendal var blant de nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris i 2019. De hadde utviklet et nytt konstruksjonsmateriale basert på resirkulert glass. Materialet er brannsikkert og vanntett, veier knapt en tidel av betong og gir meget lave klimagassutslipp både når det gjelder produksjon, transport og montering.

LES MER

Vår utstiller Hultafors lanserer foldekniv

Hultafors tilbyr innovative og premium håndverktøy for profesjonelle håndtverkere. Nå lanserer de en foldekniv utviklet for flere bruksområder. Når du skal på skogtur eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt.

LES MER
Wibe Ladders PROF+ 6 M

Økt sikkerhet i hvert trinn

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131 lyder det i en pressemelding fra vår utstiller Hultafors Group.

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.