50C-1440x810

La oss bruke pausen godt – God Påske

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vi er mange som de siste ukene har opplevd en dramatisk endring i hverdagen med behov for å tilpasse oss nye rammebetingelser både på jobb- og privat. Det har «tvunget» oss til å tenke nytt, ta raskere beslutninger og samspille på nye måter. Vi har latt oss inspirere av omgivelsene og tatt i bruk nye verktøy for å prestere så bra som mulig under de rådende forhold.

Vi har lært oss å samarbeide på nye plattformer og deler hverdagen med familien på en annen måte. Vi viser mer omtanke og respekt for de som holder hverdagen i gang og vi utfører oppgavene våre på nye måter. Vi tar forhåndsregler og gjør de tilpasninger som skal til for å sikre driften og forhåpentligvis bidra til en bedre fremtid.

Som gammel håndballspiller minner denne situasjonen meg om pausen i en håndballkamp.   

Før kampen la vi en kampplan. Underveis i kampen dukker det opp nye rammebetingelser, med situasjoner som oppstår, spillere som blir skadet eller spillere hos motstanderlaget som presterer betydelig bedre enn vi kunne sett for oss på forhånd. Når vi kom til pause fikk vi en etterlengtet mulighet til å evaluere hvordan kampplanen hadde fungert. Vi så resultatet på tavlen og fikk mulighet til å fortsette eller legge en ny revidert plan. Vi kunne repetere de arbeidsoppgavene hver enkelt hadde fått utdelt eller dele ut nye arbeidsoppgaver i håp om å oppnå et bedre resultat i andre omgang.

Jeg føler på mange måter at denne «Koronapausen» er en anledning til å korrigere kampplanen vår både på kort- og lang sikt. Den situasjonen vi nå er inne i var det antagelig ingen som hadde forberedt seg på og dermed var det ingen som hadde en plan på hvordan vi skulle håndtere det. Situasjonen har imidlertid tvunget oss til å tilpasse oss- og endre kurs underveis i hverdagen.

Nå som vi går inn i en stille uke med påskefeiring kan vi kanskje få tid til å reflektere over hvordan vi har håndtert denne situasjonen og hvordan vi ønsker å angripe en ny hverdag når vi igjen skal tilbake til normalen.

For selv om den siste perioden har bydd på mange utfordringer har den også bydd på mange muligheter. Den har gitt oss anledning til å utfordre oss selv og tvunget de som utfører sitt arbeid på gammel vane til å tenke over om de kanskje må eller burde gjøre ting på en ny måte. Vi ser også at denne pausen i vår normale hverdag bidrar til å bryte opp vårt vanlige handlingsmønster og viser oss at ting faktisk kan utføres selv om vi har helt andre rammebetingelser.

Vi kan tenke oss at vi har trykket på «reset» knappen for å få en ny start for AS Norge. Nå må vi bruke pausen godt og finne nye og bedre måter å samhandle på slik at vi bidrar til å løse morgendagens utfordringer på en enda bedre måte. Jeg tenker vi kan la oss inspirere av denne dyrebare erfaringen og fortsette «dugnaden» og det gode samarbeidet slik at sammen skaper en bærekraftig fremtid.

Men før vi begynner på morgendagens utfordringer skal vi alle senke skuldrene, nyte påsken med våre aller nærmeste og samle krefter til å starte 2. omgang med ny giv og optimisme om at vi samme skal komme styrket ut av denne kritiske perioden.

Flere nyheter

Våre drømme forsider

Våre Byggstemmer har i sommer- og høst blitt intervjuet om fremtidsutsiktene for byggenæringen. I den anledning har vi spurt dem om hvilken drømmeforside hver enkelt

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.