BRD_Forsider_Nett_1920x8009

Konferanserommet i hall A – fredag 22. oktober

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Byggenæringens Innovasjonskonferanse

→ Fredag 22.oktober kl 10.00 – 11.55
→ Konferansesalen i Hall A

Arrangør: Bygg Reis Deg AS

Målgruppe: Alle som jobber i byggenæringen.

Byggenæringens Innovasjonspris 2021 har 10 års jubileum i år og aldri har interessen vært større. Her får vi høre de 9 kandidatene som kjemper om den gjeve utmerkelsen «Byggenæringens Innovasjonspris 2021». I 2019 var det Spacemaker som gikk av med seieren og i år er det følgende kandidater som er nominert listet opp i tilfeldig rekkefølge som skal presentere seg for publikum:

  • Asplan Viak med kandidaten «AV Ombruk»
  • Drammen Kommune ved Drammen Eiendom KF med kandidaten «Bygningskompleks som produserer sommervarme for vinterbruk. (Geotermos)»
  • 7Analytics med kandidaten «Flomkuben»
  • Gilje Tre AS med kandidaten «Flyt 2021»
  • Entra ASA med kandidaten «Kristian Augustgt 13»
  • Rambøll Norge AS med kandidaten «Rehub»
  • Vartdal Plastindustri AS med kandidaten «Vartdal Ringmur Loop»
  • AS Rockwool med kandidaten «Verdens største elektriske smelteovn for produksjon av steinull»
  • Termowood AS / MADE as med kandidaten TewoFlex

Foredragsholdere: Eirik Norman Hansen

Solceller integrert i glassfasaders

→ Fredag 22.oktober kl 12.00 – 12.25
→ Konferansesalen i Hall A

Arrangør: Apollotech (Glass og Fasadeforeningen)

Målgruppe: Arkitekter, byggherrer, totalentreprenører og Glass og Fasade-bransjen

Henry T. Ford sa for litt under hundre år siden at kundene kan få den fargen på bilen de vil, så lenge den er svart. Solbransjen har hele tiden sagt at du kan få den fargen på solcellefasaden du vil, så lenge den er svart eller mørkeblå. Vel, det gjelder ikke lenger. 

Solbransjen er nokså ny og har i stor grad bestått av aktører i grensesnittet mellom sol og elektro. De siste årene har markedet begynt å snuse på bygningsintegrerte solceller (BIPV), men utviklingen har gått sakte av flere grunner. 

Solcelleteknologien utvikler seg nå raskere enn aldri før. Glass- og fasadenæringen har tatt eierskap til utviklingen av gode og solide løsninger innen bygningsintegrerte solceller og endelig er vi der at vi kan tilby et tilnærmet ubegrenset sett av løsninger for fasader og tak for alle typer bygg. 

Tre fagfelt som sjelden har møttes før – sol, elektro og glass og fasade – møtes nå og grensegangene er ikke alltid like klare. Nøkkelen er en solid grunnkompetanse innen glass og fasade – og Apollotech er en svært spennende aktør som bygger på søsterselskapet Sagstuens prosjekteringskompetanse og 40 års lange erfaring med et bredt spekter av fasadeløsninger for et utall antall bygg. 

I dette innlegget fortelles det om markedet, de ubegrensede mulighetene som ligger i produktene og hvordan økonomien er i slike fornybar energi-produserende solcellefasadeløsninger.

Foredragsholdere: Vegar Strand

Aluminium for morgendagens bygninger

→ Fredag 22.oktober kl 12.30 – 12.55
→ Konferansesalen i Hall A

Arrangør: Sapa (Glass og Fasadeforeningen)

Målgruppe: Byggenæring, arkitekter og Glass og Fasade-bransjen

Bærekraftig utvikling er den største utfordringen for dagens byggeindustri. Sammen med vår eier Hydro har SAPA et stort engasjement for en bærekraftig utvikling.

I dag er vi bevisste på miljøspørsmål, og i økende grad blir vi mer opptatt av produkters livssyklus,fra produksjon til foreldelse. Dette har nå blitt en viktig faktor når det kommer til å velge visse produkter framfor andre. I dag ser vi nødvendigheten av å implementere nye industriprosesser som møter dagens resirkuleringsbehov.

På Bygg Reis Deg kan vi fortelle deg mer om våre aluminiumlegeringer med lavt karbonavtrykk som brukes i våre produkter:

Hydro CIRCAL, som består av minst 75% aluminium resirkulert aluminium fra forbrukerskrap, som for eksempel glassfasader og vinduer som er demontert fra bygninger og resirkulert. Hydro REDUXA – aluminium produsert med fornybar energi.

Foredragsholder: Øystein Havik

Bærekraftige fasader og vinduer med flerlags isolerglass og funksjonsglass 

→ Fredag 22.oktober kl 13.00 – 13.25
→ Konferansesalen i Hall A

Arrangør: Chromogenics (Glass og Fasadeforeningen)

Målgruppe: Eiere av eiendom, eiendomsutviklere, arkitekter og Glass og Fasade-bransjen, beslutningstagere stat og kommune

Fremtidens vindu og fasade løsninger kan bidra til å løse klimautfordringen, og fremtiden er her nå. Vinduer og fasader i dag står for ca. 40% av energiforbruket i bygg. Dette representerer ett stort potensial i forhold til C02 reduksjon, og tilføring av grønn energi. Energi spart er energi tjent for miljø og klima. I denne sammenhenger er eksiterende bygg å regne som store fulladete batterier som venter på å bli benyttet til det beste for klima og miljø. Den rimeligste grønne energien vi kan produsere, er den vi ikke bruker.

På bygg reis deg vil Chromogenics utdype hvordan hvert enkelt bygg kan bidra i dette store bildet og tilføre forbedret brukeropplevelse knyttet til bygg. Chromogenics glass løsninger er et eksempel på at ting ikke må bli verre for at det skal bli bedre i klimasammenheng.

Foredragsholdere: Atle Geving

ABK Qviller

→ Fredag 22.oktober kl 13.30 – 13.55
→ Konferansesalen i Hall A

Arrangør: ABK Qviller

Målgruppe: Mer informasjon kommer

Digitalisering av byggebransjen – raskere, mer nøyaktig og kostnadseffektiv arbeidsflyt

→ Fredag 22.oktober kl 14.00 – 14.25
→ Konferansesalen i Hall A

Arrangør: Leica Geosystems

Målgruppe: Arkitekter, takstmenn, byggmestere, byggherrar, bygginegniører, forskalingssnekkere, byggfirma, snekkere, anlegsarbeidere.

Vi skal snakke om effektive arbeidsmetoder som tar i bruk ny teknologi som kommer til å prege vår bransje i årene som kommer.

Foredragsholdere: Andreas Torsvik, Martin Angvik Aasen

Gode hus bygges med kompetanse! Bidrar byggereglene til å sikre byggkvalitet, forbrukerinteresser og en seriøs byggenæring?

→ Fredag 22.oktober kl 14.30 – 14.55
→ Konferansesalen i Hall A

Arrangør: Byggmesterforbundet

Målgruppe: Seminaret passer for alle som er opptatt av at vi skal ha god kvalitet på våre bygg, være en attraktiv næring og få en mer egnet byggeprosess med større kost/nytte-verdi.

Hvorfor blir ikke bygningsmassen bedre? Vil ny regjering gjennomføre varslede regelverksendringer i byggesaksforskriften? Jeg skal holde et innlegg som belyser utviklingen i næringen, svakheter ved byggereglene og kvalitetsutfordringer som blir et stadig større samfunnsøkonomisk problem. Er du også opptatt av at vi skal ha god kvalitet på våre bygg, håper jeg du tar turen innom på Konferanserommet i Hall A kl. 14:30. 

Foredragsholdere: Frank Ivar Andersen

Proptech – Smart teknologi for eiendom

→ Fredag 22.oktober kl 15.00 – 15.25
→ Konferansesalen i Hall A

Arrangør: Kvass

Målgruppe: Bolig- og Prosjektutviklere, Eiendomsmeglere, Byggherrer og Entreprenører

Eiendomsbransjen er i sterk utvikling, og med tunge og tidkrevende prosesser er det viktig med et effektivt verktøy. Prosessene rundt presentasjon og salg har lange tradisjoner og vi jobber for å forenkle utbyggeres hverdag ved å kutte tid og kostnad. Vi har utviklet et verktøy til en businessminded målgruppe som erstatter misforståelser, kostnader og ventetid. 

På Bygg Reis Deg skal vi gi dere et godt innblikk i løsningen. 

Se for deg, å kunne bestille en prosjektside inkl. boligvelger, uten ventetid og kostnader på oppdateringer, med mulighet til å inkludere megler eller ta salget selv.

Eller gi dine kunder tilgang til en elegant tilvalgsbutikk med oppgraderingsmuligheter, og få disse ferdig signert innen frister som samspiller med fremdriften i byggeprosjektet. Nå kan dere droppe salgsmøter og la kunden leke seg med mulighetene fra sofakroken. 

Gi også kunder tilgang til “Min Side” og få full oversikt over all dokumentasjon, FDV, reklamasjoner og tilvalg. 

Med Kvass kan du ha hele kundedialogen fra løsningen og opprette oppgaver med frister knyttet til kundene. 

Vi jobber kontinuerlig med optimaliseringer og skreddersyr løsningen etter deres behov!

Og du; Vi kommer også med en ny lansering på messen, denne vil du ikke gå glipp av!

Du finner oss i Konferanserommet i Hall A, Fredag kl 15.00. Vel møtt!

Foredragsholdere: Alexander Kirkerud og Malin Riis Nielsen

Bli kjent med Hunton Komplett™

→ Fredag 22.oktober kl 15.30 – 15.55
→ Konferansesalen i Hall A

Arrangør: Hunton

Målgruppe: Privatpersoner og profesjonelle som skal bygge hus/hytter, prosjekter (rekkehus, 4-mannsboliger etc), fabrikker etc – alle type nybygg som er innenfor den brannklassen vi operer i (inntil 3 etasjers bygg).

Hunton er en av de mest komplette leverandørene av byggematerialer. Nå gjør vi det enda enklere for deg å bygge solid og fornybart med tre.
Hunton Komplett er alle produktene våre satt sammen til et «Hunton-hus», skapt for å gjøre byggeprosessen enklere, raskere og mer forutsigbar.

Velkommen til å bli bedre kjent med hvordan vi kan gi pris- og mengdeberegning til ditt prosjekt.

Foredragsholdere: Joakim Bang

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.