Komplett-SINTEF-e1570563408951-1440x810

Komplett SINTEF-sertifisert stillas – første i Norge

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Sommeren 2016 kom det nye krav i Produsentforskriften om sertifisering av stillassystemer som omsettes i Norge. I oktober 2017 ble Jamax det første stillassystemet i Norge som oppnådde denne mer omfattende sertifiseringen.
Det siste elementet som er godkjent, er trappetårnene. Nå er alle komponenter godkjent, og hele stillasparken til Jamax er SINTEF-sertifisert.
– Dette gjør at vi er Norges eneste fullskala-sertifiserte stillas, sier Espen Aspenes, daglig leder i Jamax.
Norsk industrieventyr
Siden oppstarten i 1987, har Jamax vært en suksesshistorie i norsk industrisammenheng.
Med egenproduserte stillas fra fabrikken i Os utenfor Bergen, har selskapet vært i stand til å levere på kort tid, og være helt i front av utviklingen. Dette har gjort det lille Os-baserte firmaet til Norges største stillasleverandør.
De var først ute med den forrige typegodkjenningsordningen, som ble innført i 1990, og er nå altså først ute med den nye, strengere sertifiseringen.
– Vi er stolte over å kunne levere et produkt som har holdt så høy standard, i så mange år, sier Aspenes.
 Grundig testing
SINTEF, et av Norges mest anerkjente sertifiseringsorganer, har jobbet med Jamax-sertifikatet siden 2016/2017.
Prøvingen består av mekanisk prøving, tegninger, beregninger og avansert modellering, der stillaset belastes på ulike måter og etter krav i produktstandarder. Stillassystemet prøves som helhet, delkonstruksjoner og komponenter.
Svært solid
Komponentene i Jamax stillassystem har vært gjennom en rekke tester, blant annet fullskalaprøving, fallsikringstester og droptester. For å si det litt teknisk; ut ifra beregnet dimensjonerende vertikallast har stillaset oppnådd nesten 10 ganger større last ved testing. I praksis betyr dette ganske enkelt at systemet tåler langt mer enn det er godkjent for.
– Vi vet at stillassystemene våre er svært solide, og det er selvsagt gledelig at testene bekrefter dette, sier daglig leder Espen Aspenes
Han ønsker den nye forskriften om sertifisering velkommen.
– Vi ser på innstrammingen i regelverket og det nye kravet om oppfølging som svært positivt. Et løpende sertifiseringskrav vil gjøre livet surt for useriøse aktører, og dermed komme forbrukeren til gode.
 
Kontaktpersoner:
Espen Aspenes, daglig leder Jamax: espen@alutec.no, 488 98 939
Magnus Kron, SINTEF: magnus.kron@sintef.no, 906 42 452
 

Flere nyheter

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.