Garasjekonfig

Klimakalkulator på småbygg – hvordan møte miljøkravene med et tastetrykk?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Mestergruppen bruker NOBB til å hente ut og konvertere EPD-data i sin CO2-kalkulator

→ Fredag 22.oktober kl 10.00 – 11.00
→ Scene 2 i Hall A

Arrangør: Bim Verdi

Målgruppe: Byggevareprodusenter og varehandel.

Beskrivelse av brukerhistorien: 

Mestergruppen utvikler en 3D garasjekonfigurator basert på en modell av bygget hvor sluttkunden selv kan velge størrelse, takform, materialer og om kunden vil ha garasjen ferdig levert. Bruker kan alltid se en oppdatert 3D-modell av garasjen og pris. Nå utvikler Mestergruppen en karbonkalkulator slik at bruker også kan se CO2-utslippene for materialene mens man konfigurerer garasjen. Kalkulatoren vil gi informasjon i planleggingsfasen for bruker og i bestillingsøyeblikket. Utfordringen med å få til slike kalkulatorer er at datagrunnlaget (dvs digitaliserte EPD-er) mangler. Mestergruppen samarbeider med Norsk Byggtjeneste for å løse dette.
En annen innovasjon ved løsningen er at algoritmen bak konfiguratoren automatisk genererer produksjonsfiler for precut produksjon. Dette ved hjelp av en algoritme utviklet av en PhD ved NTNU.

Foredragsholdere: Lars-Fredrik Forberg, Direktør Boligutvikling, Mestergruppen og Kristine Bergendahl, Produkteier, Norsk Byggtjeneste AS

Les mer om brukerhistorien på Bim Verdi sine sider HER

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.