rorentreprenorene_i

Klare med nytt heldigitalt kvalitetssikrings (KS) – og helse, miljø og sikkerhets (HMS) – system

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vår utstiller Rørentreprenørene Norge sin nye RørWeb blir blant markedets mest moderne. – Vi er fornøyde med å være en av få aktører i byggenæringen som har fått konsesjon til integrering med offentlige byggesaksbehandling, sier prosjektleder Oddgeir Tobiassen.
Distribusjon av lisenser er allerede gang. Det passer bra med tanke på den digitale omveltningen byggenæringen står overfor.
– Siden begynnelsen av 1990 har vi tilbudt flere generasjoner av vårt KS-system til rørbransjen.
Denne generasjonen av KS-systemet vårt – RørWeb – er klar for endringene som kommer, forteller Oddgeir Tobiassen.
Fra PDF til data
– Når byggebransjens og myndighetenes systemer i fremtiden skal utveksle dokumentasjon og skjemaer med hverandre, holder det ikke lenger at dokumentasjon sendes som digitale fotokopier og PDF-dokumenter. Systemene må være i stand til å sende data til hverandre. RørWeb tilrettelegger også for deling av dokumenter digitalt.
Støtte for digital byggesak
Når DiBK, KS og Altinn lanserer Fellestjenester BYGG og eByggesak, heldigitale byggesaksskjemaer som skal flyte sømløst mellom alle partene i en byggesak vil RørWeb støtte dette. Rørentreprenørene Norge er en av 18 aktører som har fått konsesjon til å integrere seg med disse tjenestene.
Les mer om RørWeb hos Direktoratet for byggkvalitet.
– Integrasjonen gjør at våre brukere kan motta og fylle ut byggesaksskjemaer i RørWeb, få mesteparten utfylt automatisk, og sende disse inn digitalt. Alt uten å måtte fylle ut skjemaene i Altinn. Skjemaene vil naturlig inngå i prosjektdokumentasjonen sammen med annen dokumentasjon i RørWeb, forteller Tobiassen.
Mobil løsning
RørWeb blir tilgjengelig som mobil løsning, med støtte både for nettbrett og mobil nettleser. Dermed kan prosjektleder, formann eller byggeleder ta med seg RørWeb ut til byggeplassen uten behov for PC. Rørleggeren kan velge om han vil bruke appen (RørWeb+) eller RørWeb på mobilen, avhengig av hva som er mest hensiktsmessig.
Store integrasjonsmuligheter
Som moderne plattform vil RørWeb nå by på store integrasjonsmuligheter.
– Vi jobber med integrasjoner både mot ERP-løsninger og produktdatabaser. Forhåpentligvis vil det ikke være lenge til vi kan tilby en løsning som kan generere en databasert FDV-dokumentasjon. En forenklet utgave – DDV-dokumentasjon er allerede på plass i systemet. Denne vil kunne sendes digitalt videre både til hovedentreprenør eller tiltakshaver, i det formatet og strukturen deres systemer ønsker seg, avslutter Tobiassen.
Oslo 13.12.2018

Flere nyheter

Vår utstiller Hultafors lanserer foldekniv

Hultafors tilbyr innovative og premium håndverktøy for profesjonelle håndtverkere. Nå lanserer de en foldekniv utviklet for flere bruksområder. Når du skal på skogtur eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt.

LES MER
Wibe Ladders PROF+ 6 M

Økt sikkerhet i hvert trinn

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131 lyder det i en pressemelding fra vår utstiller Hultafors Group.

LES MER

Har du elektroverktøy som tåler kulda?

På forrige Bygg Reis Deg messe hadde vi for første gang samlet alt av verktøy leverandører i hall E. I år blir intet unntak. Det vil bugne av aktiviteter og spennende nyheter blant våre utstillere i verktøy kategorien.

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.