NM i rør

Jentene inntar banen under NM i rørleggerfaget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

I forrige uke arrangerte Opplysningskontoret for Rørleggerfaget i Nord (ORiN), Nord Norsk Mesterskap (NNM) i rørleggerfaget.
ORiN er et rørfaglig opplæringskontor stiftet i 2005 og eies av 50 rørleggerbedrifter i Nord-Norge. Målet er bedre rekruttering til bransjen, kombinert med behovet for styrking av kompetansen i utdanningen.
I forrige uke arrangerte de Nord Norsk Mesterskap for blant annet å finne en vinner, som skulle få delta NM i rørleggerfaget, som arrangeres på Bygg Reis Deg i oktober. Arrangementet ble gjennomført samtidig med en messe og fagdag for rørleggerbransjen.


Ifølge Daglig leder i ORiN, Merete Larsen ble det en meget jevn finale under årets NNM i rørleggerfaget, som for første gang i historien ble arrangert ved Polarsirkelen videregående skole. Fem utplukka og dyktige lærlinger stilte opp i konkurransen. I løpet av fem timer skulle de montere en radiator på en vegg. Så skulle det legges rør opp til to røruttak på veggen. Fra rørene til radiatoren skulle det også gjøres klart for to nye ventiler.
Dommerne hadde ingen enkel jobb. Det var fem dyktige finalister som stilte opp. Etter en grundig vurdering av utført arbeid utropte de Sandra Eilertsen (19) fra Sortland som nordnorsk mester. En konsekvens av mesterskapstittelen er at Sandra Eilertsen skal stille opp i Norgesmesterskapet i rørleggerfaget, som går av stabelen under Bygg Reis Deg på Lillestrøm i oktober. Der skal hun samtidig som NM gjennomføres også avlegge sin svenneprøve.


I et intervju med Andøyposten og Vesteraalens avis forteller Sandra at de fikk oppgaven for noen uker siden, og har derfor kunnet forberede seg delvis på hva som ventet. Under selve konkurransen fikk de et bord med de ulike delene, og en bøyetang for å bøye rørene. Sandra synes det var en grei oppgave, men var ganske nervøs. Oppgaven ble løst med mange mennesker som gikk forbi og så på oss underveis. Da gjaldt det å prøve å konsentrere seg om oppgaven og stenge ut forstyrrelsene, forteller Eilertsen.
Målet er å komme langt, særlig etter at jeg klarte å bli Nord Norsk mester. Jeg vil også få mulighet til å avlegge svenneprøven min et halvt år før tiden, avslutter en fornøyd Sandra Eilertsen i intervjuet med Andøyposten og Vesteraalens avis.

Flere nyheter

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.