Hvordan-vinne-beste-stand-002

Hvordan vinne beste stand på Bygg Reis Deg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
På hver Bygg Reis Deg kåres det en vinner av beste stand. Her legges det vekt på helhetsinntrykk, stand-design, kommunikasjon av budskap, presentasjon/eksponering av produkter og tjenester, stoppeffekt, funksjonalitet og standbetjeningen.

– Tips og triks til en vellykket messe
På hver Bygg Reis Deg kåres det en vinner av beste stand. Her legges det vekt på helhetsinntrykk, stand-design, kommunikasjon av budskap, presentasjon/eksponering av produkter og tjenester, stoppeffekt, funksjonalitet og standbetjeningen. Vi har intervjuet Hilde Kristin Herud, kommersiell sjef i Norgips som var vinner av årets stand i 2015 om deres erfaringer.
Hvor lang tid i forveien begynner dere planleggingen?
Vi planlegger Bygg Reis Deg i god tid, i hvert fall et år i forveien. Vi ser på messekonseptet som en langsiktig løsning, hvor vi tester det ut på forhandlermesser og deretter spisser det inn mot Bygg Reis Deg.
Hvordan utarbeider dere messekonsept?
I 2015 vant vi beste stand med konseptet ”Høstutstillingen” som var inspirert av Statens Kunstutstilling – Høstutstillingen i Oslo. Vi ønsker å ha en kreativ tilnærming til stand og konsept, og vise våre produkter i et nytt lys. Det er viktig å se hele bildet og bruke litt tid på å utarbeide konseptet, og det trenger ikke å falle inn i bygg- og anleggskategorien. Det er spennende å trekke paralleller mellom vår bransje og andre bransjer, og hente kreative ideer fra f.eks. kunst og mote. Vi jobber med et kreativt byrå og 4-5 ideer før vi lander på det endelige konseptet. Deretter lager vi skisser, 3D tegning, og begynner å planlegge hva vi kan bidra med og bygge internt.
Hva er det viktigste med deltagelse på Bygg Reis Deg?
Når vi har bestemt konsept, forankrer vi det internt. Vi lager mye av materialet selv – vi snekrer, bygger, maler, sparkler og rigger standen sammen. Det blir en team-aktivitet som bygger både eierskap og stolthet til merkevaren. Det er veldig gøy å bemanne standen når man har vært delaktig fra starten. Det blir mer personlig og skaper en god energi både for de som bemanner standen, men også for besøkende.
Hvorfor tror du at dere skilte dere ut på Bygg Reis Deg 2015?
Vi ønsker å fortelle en historie med vårt konsept og vise produktene på en utradisjonell måte. Det gir verdi ikke bare på messen. I forkant av messen bygger det intern stolthet og i etterkant spiller det en stor rolle i oppfølgingsfasen og vi forteller historien videre. Vi booker inn kundemøter på stand og inviterer våre kunder til å komme å oppleve noe nytt og morsomt. Det er befriende å ikke kun snakke om gipsplater, men om historien rundt det. Vi har fått god tilbakemelding på at dette har hjulpet selgerne våre.
Har du noen gode tips til hvordan man skal utmerke seg?
Det er viktig å tenke på at jobben ikke er gjort når du har booket stand. Hver enkelt bedrift som ønsker å utmerke seg på Bygg Reis Deg må legge inn en egeninnsats, invitere kunder og markedsføre seg selv i sine egne kanaler. Bruk messen som en plattform for team-building og få hele bedriften involvert og interessert. Hos oss har prosessen bygget intern stolthet, og blitt en snakkis både før, under og etter messen. Det kan også lønne seg å legge vekt på helhetlighet og konsept – bekledning, humør og å vise frem produktene på en original måte som gjør det morsomt for besøkende å komme innom din stand.
Har dere noen spennende planer for årets Bygg Reis Deg?
I år har vi et nytt konsept som vi er veldig stolte av – ”Walls of Norway”. Her har vi hentet inspirasjon fra moteverden og ”Moods of Norway”. Vi har brukt våre produkter på en nyskapende måte som du ikke forventer deg, og vi gleder oss til å vise det frem på Bygg Reis Deg i oktober. I tillegg, har vi lagt planer for markedsføringen og vi kommer til å ta i bruk sosiale medier mer i år enn tidligere.

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.