digital-arena-1440x810

Hvordan fungerer egentlig BIM?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Digital Arena og BIM Verdi samler det fremste innenfor digitalisering i byggenæringen, og det som kalles for BIM fungerer nå som en digital tvilling for de ulike næringene.
Skrevet av: Bettina Eilertsen og Julie Foster

BIM Verdi bruker BIM (Bygginformasjonsmodellering), som et åpent nettverk for aktører som vil digitalisere sammen. Gjennom prosjekter og støttetjenester er målet å skape varige verdier gjennom avgrensede, praktiske og banebrytende digitale løsninger basert på åpne standarder. Ulike byggefirmaer ønsker nye løsninger på arbeidet deres og ser derfor til svar gjennom BIM. 
– Problemet med digitaliseringen og byggenæringen er at det finnes mange forskjellige biter i puslespillet, hvor de som skal bruke det ikke kjenner til mulighetene. Da kommer de til oss, sier Bård Krogshus, Prosjektleder for BIM Verdi. 

Løsningen for deg
BIM er løsningen for deg som tenker å starte et byggeprosjekt. BIM er både lønnsom og effektiv, og er en sikker metode for å skreddersy dine ønsker, behov og prosjekter. Bygget laget først på pcen, før det lages til virkelighet. Da lages det en modell hvor en velger ulike egenskaper bygget skal ha. Alt som skal inn i bygget vil bli lagt inn i samme modell slik at de ulike ressursene kan gå inn og legge til og endre på detaljene ved bygget. Det blir så foretatt en digital inspeksjon av bygget. Resultatet av BIM blir til slutt det som kalles en digital tvilling av bygget. 
Det må bimmes for og bygges og bygges for og bimmes, sier Krogshus. 
Du finner Digital Arena og BIM Verdi i hall-A under Bygg Reis Deg messen. Ved standen deres vil det foregå flere små innlegg på cirka ti minutter om ulike biter i det digitale skiftet og hvordan man skal effektivisere bedriftene med ulike digitale verktøy.

Flere nyheter

Vår utstiller Hultafors lanserer foldekniv

Hultafors tilbyr innovative og premium håndverktøy for profesjonelle håndtverkere. Nå lanserer de en foldekniv utviklet for flere bruksområder. Når du skal på skogtur eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt.

LES MER
Wibe Ladders PROF+ 6 M

Økt sikkerhet i hvert trinn

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131 lyder det i en pressemelding fra vår utstiller Hultafors Group.

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.