digital-arena-1440x810

Hvordan fungerer egentlig BIM?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Digital Arena og BIM Verdi samler det fremste innenfor digitalisering i byggenæringen, og det som kalles for BIM fungerer nå som en digital tvilling for de ulike næringene.
Skrevet av: Bettina Eilertsen og Julie Foster

BIM Verdi bruker BIM (Bygginformasjonsmodellering), som et åpent nettverk for aktører som vil digitalisere sammen. Gjennom prosjekter og støttetjenester er målet å skape varige verdier gjennom avgrensede, praktiske og banebrytende digitale løsninger basert på åpne standarder. Ulike byggefirmaer ønsker nye løsninger på arbeidet deres og ser derfor til svar gjennom BIM. 
– Problemet med digitaliseringen og byggenæringen er at det finnes mange forskjellige biter i puslespillet, hvor de som skal bruke det ikke kjenner til mulighetene. Da kommer de til oss, sier Bård Krogshus, Prosjektleder for BIM Verdi. 

Løsningen for deg
BIM er løsningen for deg som tenker å starte et byggeprosjekt. BIM er både lønnsom og effektiv, og er en sikker metode for å skreddersy dine ønsker, behov og prosjekter. Bygget laget først på pcen, før det lages til virkelighet. Da lages det en modell hvor en velger ulike egenskaper bygget skal ha. Alt som skal inn i bygget vil bli lagt inn i samme modell slik at de ulike ressursene kan gå inn og legge til og endre på detaljene ved bygget. Det blir så foretatt en digital inspeksjon av bygget. Resultatet av BIM blir til slutt det som kalles en digital tvilling av bygget. 
Det må bimmes for og bygges og bygges for og bimmes, sier Krogshus. 
Du finner Digital Arena og BIM Verdi i hall-A under Bygg Reis Deg messen. Ved standen deres vil det foregå flere små innlegg på cirka ti minutter om ulike biter i det digitale skiftet og hvordan man skal effektivisere bedriftene med ulike digitale verktøy.

Flere nyheter

Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER
Vinduer, Solarlux

Havutsikt par excellence: Cero fra Solarlux

Gjennomsiktig fasade sørger for bred utsikt.

En front åpner seg mot plattingen med svømmebassenget, som ligger rett mot Bodensjøen – eneboligen er bygget på en av de flotteste eiendommene som grenser opp mot innsjøen og byr på en slående utsikt med sine store glassflater. Vannet finnes igjen som arkitekturelement i hele bygningen.

LES MER
bygg reis deg messe

Stor interesse for å besøke Bygg Reis Deg i oktober

Det faktum at vaksinasjonsprosessen i Norge er i gang gjør at vi har stor tro på at vi skal kunne gjennomføre en bra messe også i år. Denne optimismen er vi svært glade for at vi deler med våre besøkende. I mars gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre besøkende fra tidligere messer. Svarene var svært gledelige: Hele 95% av de besøkende er klar til å besøke messen så fort de har fått vaksine.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.