20200818-DSC_6791[2]

Fonn henter 30 millioner for å eksportere norsk byggteknologi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Norsk byggteknologi er i vinden internasjonalt. Selskap som Airthings og Spacemaker gjør suksess med norsk teknologi ute i det store utland. Fonn følger nå opp, og henter betydelige midler for å videreutvikle sin teknologi og fortsette veksten i både inn- og utland. Spesielt fokuserer det unge selskapet fra Vestlandet på USA og Storbritannia.

Et konsortium ledet av Idekapital, med Skagerak Maturo, Aidiom, Investinor og Oxer Kapital som co-investorer, investerer til sammen ca. 30 millioner kroner i det norske teknologiselskapet Fonn. Fonn skal revolusjonere prosjektledelse og gjennomføring av byggeprosjekt globalt.  

Vi har fulgt byggebransjen en stund, og har møtt flere programvareselskaper som har som mål å forbedre prosjektledelsen i byggeprosjekter. Vi har jobbet tett med ledergruppen i Fonn i flere måneder, vi har testet løsningen og snakket med mange bransjeaktører. Vi ble imponert av en overraskende høy kundetilfredshet. Fonn har tatt smarte valg for deres produkt ved å fokusere på brukervennlighet, og vårt inntrykk er at Fonn har den beste løsningen som er tilgjengelig. Vi ble øyeblikkelig imponert av det profesjonelle teamet og veksten de har hatt de siste årene, sier Frida Rustøen, Investment Manager i Idekapital

Vi er utrolig ydmyke og stolte av å ha kommet i mål med et slikt stjernelag av investorer. Det også midt i en internasjonal krise. Det har vært krevende tider, men vi har holdt fokus og jobbet knallhardt gjennom vår og sommer, sier Jan Tore Grindheim, gründer og daglig leder i Fonn

Fonn er et norsk teknologiselskap med suksess i utlandet. Selskapet er ungt, men har tre år etter lansering, allerede betydelige markedsandeler i Norge, og for ett år siden gikk selskapet inn i USA og Storbritannia og har allerede signert flere avtaler med milliardselskaper i disse markedene. 80% av selskapets nysalg kommer i dag fra utlandet.

Vi har vært uredd i måten vi har angrepet næringen, og vi har vært uredd ift. å satse internasjonalt tidlig. Vi har allerede fire ansatte i USA og tre i Storbritannia. Vi skal ytterligere styrke disse teamene. I tillegg utvider vi med spesialiserte roller for den første kundekontakten og for å sikre god opplæring og oppfølging av kundene, legger Skotheim til.

Fonn er et samhandlingsverktøy for byggeprosjekt som sikrer kvalitet og effektiv bygging, ved å samle alle deltakere, all dokumentasjon og all kommunikasjon på ett sted og samme sted.

Fonn sin suksess er basert på norsk kvalitet og ekstremt fokus på brukervennlighet i en bransje som ligger langt bak i digitalisering. Vi er et sterkt team som komplimenterer hverandre svært godt, og som har lang erfaring på tvers av flere bransjer, legger Jan Tore Grindheim til.

Ideen til Fonn oppstod da gründer Jan Tore Grindheim hadde et eget kaotisk byggeprosjekt da han skulle bygge hytte på Bømlo (sør for Bergen). Det hele ble bra til slutt, men opplevdes frustrerende for alle involverte i prosjektet, og med flere feil som kunne og burde vært unngått. Med hans bakgrunn fra effektiv prosjektstyring innen olje og gassnæringen, så han raskt hvordan et byggeprosjekt kunne gjennomføres betydelig bedre. Sammen med familie og venner med erfaring fra byggenæringen og digitalisering, startet han det som i dag er Fonn, med mål om å revolusjonere prosjektledelse og gjennomføring av byggeprosjekt globalt.  

På bilde: KAM Erik Nilsen, gründer og daglig leder  Jan Tore Grindheim, operasjonell leder Kine Lunde, finanssjef Hilde Sælen og salgs- og markedssjef Daniel Skotheim i Fonn

Kontakt: 
Daniel Skotheim, Salg og Markedssjef / CSMO, mob: 98 401 400, daniel@fonn.io
Jan Tore Grindheim, Daglig leder / CEO, mob: 98 454 518, jantore@fonn.io

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.