Foamrox_montering

Foamrox kan levere tunell produkter med «IKEA» elementer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Industribedriften Foamrox fra Arendal var blant de nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris i 2019. De hadde utviklet et nytt konstruksjonsmateriale basert på resirkulert glass. Materialet er brannsikkert og vanntett, veier knapt en tidel av betong og gir meget lave klimagassutslipp både når det gjelder produksjon, transport og montering.

Vi tok kontakt med daglig leder, Glenn A. Jakobsen for å høre hvordan det har gått siden nominasjonen i 2019.

Han kunne fortelle at de i 2020 flyttet inn i nye lokaler i Froland og brukte mye tid på et innovasjonsprosjekt støttet av Innovasjon Norge.

Nå har vi klart å øke kapasiteten og kan levere elementer eller prefabrikerte konstruksjoner som kan settes sammen etter behov og ønske sier Jakobsen.

Det at vi kan levere element baserte løsninger flatpakket gjør at fraktkostnadene reduseres og våre kunder kan velge å montere de selv eller bestille med montering fra Foamrox.

Vi har med andre ord videreutviklet den opprinnelige løsningen og kan nå tilby en langt større fleksibilitet uten at det forringer sluttproduktet.

Foamrox
Foto: Foamrox

Tekniske bygg, nødganger og nødkiosker som skal bak hvelvingen kan monteres etter hvelvingen er på plass, Nå kan vi bære de tekniske løsningene inn via døråpninger, og monter på ferdig støpt såle sier Jakobsen. Han sammenligner løsningene med Ikea konsept som settes sammen til tekniske bygg, brannsperrer, nødutganger, nødstasjoner med mer.

Element montering
Foto: Foamrox

Økt etterspørsel

Vi ser at etterspørselen øker og ser lyst på fremtiden. Selv om korona-året 2020 bidro til å forskyve våre planer er vi mer sikre enn noen gang på at vi skal lykkes med dette produktet i markedet. I løpet av 2021 ønsker vi også å montere en 50 meter strekning med Foamrox veggelementer i en tunnel for å vise frem nytten av å bruke disse elementene også i tunnelrommet.

Vi ser en rekke fordeler både i produksjon, monterings og vedlikeholdsfasen ved bruk av våre produkter. Den raske monteringstiden og miljøeffekten er våre viktigste konkurransefaktorer.

Vil du lære mer om Foamrox sine produkter kan du lese mer her: https://www.foamrox.no/produkter/

Flere nyheter

Spacemaker vant Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Delta i konkurransen om Byggenæringens Innovasjonspris

Bygg Reis Deg inviterer herved samtlige aktører i norsk byggenæring til å melde seg på konkurransen om Byggenæringens Innovasjonspris 2021. Hensikten med konkurransen er å fremheve innovative firmaer, organisasjoner eller team som bidrar til økt konkurransekraft og verdiskapning i norsk byggenæring.

LES MER
Fargevalg, gang

Interiørtrendene 2021

Hovedtrekkene for årets interiørtrender handler om å skape et hjem vi liker. Vi vil satse på farger og materialer som gjør oss vel, og som vi derfor lever lenge med.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.