Jon Sandnes til venstre og Jon Karlsen til høyre. Foto: BNL

Er du klar for et marked som krever maskinlesbar vareinformasjon?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

I fjor kom Boligprodusentenes Forening ut med en oppfordring til sine medlemmer om å kreve at alle byggevareleverandører innen utløpet av 2022 leverer maskinlesbar produktinformasjon. Dette budskapet ble gjentatt under Boligkonferansen 2020.

Når vi neste år skal samle over 500 utstillere til den 29.Bygg Reis Deg messen er det derfor viktig at vi bidrar til det digitale løftet som byggenæringen trenger. Vi skal etablere en egen Digital Arena som blant annet skal presentere et antall caser som illustrerer nytteverdien og lønnsomheten av ulike digitale løsninger.

Her vil vi blant annet fokusere på at det grunnleggende er at flest mulig produsenter har maskinlesbar vareinformasjon og at dette er tilgjengelig på åpne standarder. Er du klar for kravene fra morgendagens byggemarked eller lurer du på hvordan du skal bli det kan du blant annet finne inspirasjon fra innleggene på Digital arena 2019 eller se innlegget til Øystein Iversen fra CoBuilder om åpne standarder HER.  Du kan også lese deg opp på kravene fra Boligprodusentenes Forening HER.  

Videre kan du lese mer om rapporten til Byggenæringens Landsforening og deres arbeid med Digital Veikart 2.0 HER

Rapporten er rettet mot lederne i Byggenæringen og målet med den er å få digitalisering opp på agendaen i ledergrupper og styrerom. Rapporten har blitt veldig godt mottatt og mange viser et veldig positivt engasjement. Prosjektleder, Jon Karlsen kan informere om at hovedaktivitetene videre er å:

  • Få budskapet i rapporten ut til lederne og andre nøkkelpersoner i byggenæringen.
  • Gjennomføre informasjon/diskusjons møter sammen med bransjeforeningene før jul.
  • Jobbe videre med de 19 digitale rådende til de ulike bransjeforeningene.
  • Arbeide med felleskomponentene.

Et av tiltakene i rapporten går ut på at man ønsker å samarbeide med Bygg Reis Deg for å bruke rapportens råd i kommende byggemøter og messer samt å få frem gode digitale «case».

Er du klar for å vise dine kunder at du er klar for markedets krav i 2022, bør du melde deg på Bygg Reis Deg 2021 HER.

Flere nyheter

Spacemaker vant Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Delta i konkurransen om Byggenæringens Innovasjonspris

Bygg Reis Deg inviterer herved samtlige aktører i norsk byggenæring til å melde seg på konkurransen om Byggenæringens Innovasjonspris 2021. Hensikten med konkurransen er å fremheve innovative firmaer, organisasjoner eller team som bidrar til økt konkurransekraft og verdiskapning i norsk byggenæring.

LES MER
Fargevalg, gang

Interiørtrendene 2021

Hovedtrekkene for årets interiørtrender handler om å skape et hjem vi liker. Vi vil satse på farger og materialer som gjør oss vel, og som vi derfor lever lenge med.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.