Adm. direktør Gunnar G. Nybø

Endelig hverdag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Så har endelig hverdagen innhentet oss og vi er i gang med skole, jobb og høstens utfordringer. Det er iallfall slik jeg har oppfattet at mange uttrykker seg etter en strålende lang og varm sommer. Vi i Bygg Reis deg er intet unntak og vi står foran spennende utfordringer denne høsten.


I disse dager har vi sendt ut innbydelse til Det Norske Byggemøtet 17.oktober 2018 til en rekke ledere av bedrifter og organisasjoner i byggenæringen og byggesaksansvarlige i samtlige kommuner. Vi ønsker å bidra til en positiv utvikling av hele næringen og har derfor etablert, Det Norske Byggemøtet, som en fellesarena for samtlige bransjer og aktører.
Dette er et initiativ som ble initiert fra styret i Bygg Reis Deg allerede høsten 2016. I løpet av de to årene jeg har hatt ansvar for Bygg Reis Deg AS har det blitt tydeligere og tydeligere for meg at det er behov for å verdsette hver enkelt aktør i byggeprosessen som likeverdig og at alle aktører må samspille bedre for å prestere bedre. Det å innse at økt samspill kan bidra til utvikling og det å få de respektive aktørene til faktisk å stille på samme arena og bidra til økt samhandling er altså nøkkelen til endring og utvikling av norsk byggenæring. Det hjelper ikke at alle sitter på hver sin tue og peker på hverandre eller å gå på 1000 treninger med de samme menneskene for å få utvikling. Du må faktisk vise endringsvilje, dele av din kunnskap og ta initiativ til å utvikle deg i tråd morgendagens krav fremfor å fortsette å gjøre ting på samme måten som før.


Skal vi sikre arbeidsplasser, funksjoner og utvikle det norske byggelaget må vi altså møtes til felles treninger på felles arena.
Det er denne arenaen vi har utviklet med Det Norske Byggemøtet. Det er her du skal møte ledere med felles ambisjoner, hvor man kan snakke sammen og finne de beste løsningene og den riktige strategien for å kunne definere veien til en mer bærekraftig byggeindustri.
Det viktigste verktøyet for å finne frem i det nye byggelandskapet er felles digitale verktøy og plattformer og ikke minst at alle tar de i bruk.  Når vi leser på nettsiden til Samferdsel & Infrastruktur at Nye veier og Veidekke nærmer seg 100 prosent digital gjennomføring i utbyggingen av E6 fra Arnkvern til Moelv og at Nye Veiers ambisjoner kom brått på leverandørene tyder det på at det er behov for gode møteplasser med fokus på digitalisering og bærekraft.

Fra venstre; Bård Krogshus, Gunnar G. Nybø og Lars Chr. Christensen

Det er disse møteplassene vi i Bygg Reis Deg jobber med å utvikle. Derfor er det gledelig å kunne informere om at vi har engasjert Lars Christian Christensen og Bård Krogshus til å utvikle Digital arena med et faglig program og et eget messeområde også til neste års Bygg Reis Deg.
 
Enten man er offentlig eller privat utbygger vil man dra nytte av at næringen tar i bruk digitale verktøy for å øke effektiviteten og kundeopplevelsen. Hvorfor skal for eksempel en elektriker bruke tid og penger på å dra ut på befaring hvis jeg som kunde kan ta bilde og oversende mitt behov for deretter å oppleve at elektrikeren kommer ut på oppdraget, med riktig produkter og løsninger. Oppdraget blir løst raskere og billigere for min del og elektrikeren kan betjene flere kunder på samme tid og forhåpentlig øke inntjeningen. Dette er bærekraft i praksis.
Med andre ord ligger det et enormt uforløst potensial til utvikling om vi bare får mange nok med på laget og om alle prioriterer å møtes og snakke sammen. Vi står med åpne hender og inviterer samtlige bedriftsledere til å ta med sine ledergrupper til Det Norske Byggemøtet 2018, onsdag 17.oktober på Meet Ullevål i Oslo og gleder oss allerede til Bygg Reis Deg 16-19 oktober 2019.

Flere nyheter

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.