Digital-Arena

«Digital arena» på Bygg Reis Deg ´19: Vil tette digitaliserings-gapet 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Bygg Reis Deg ønsker å bidra til å bryte det digitale klasseskillet ved å videreføre og foredle konseptet «Digital Arena.» 
Under neste års Bygg Reis Deg er av den grunn hele strukturen for oppbygging av hallene endret for å følge rutinene i byggeprosessen. Dette innebærer at alle verktøy, applikasjoner og tjenester man trenger i en tidlig prosjektering- og byggefase vil bli lokalisert i hall A. Felles for redskapene er at de hver for seg, eller sammen, kan forbedre effektivitet, samhandling, vareflyt og den løpende dokumentasjonen fra en gitt byggeprosess.  

– For å gi et mest mulig komplett bilde av en moderne og fremtidsrettet byggeprosess, vil vi løfte frem oppegående prosjekter og gode eksempler på hvordan digitale verktøy kan bidra til en mer effektiv og bærekraftig prosess, og dermed gi et bedre resultat både når det kommer til bunnlinja for den enkelte aktør og i form av bedre bygg, sier Bård Krogshus i BIM Verdinettverk som har fått ansvaret for å bygge opp Digital Arena. 

Fremme samarbeid og jevne ut det gryende klasseskillet
Krogshus er av den oppfatning at den pågående digitaliseringen av byggenæringen har synliggjort et klasseskille mellom de som har grepet mulighetene og bruker digitale verktøy for alt de er verd, og de som fortsatt sitter på gjerdet og venter på at digitaliseringsbølgen «skal gå over.» 

– Med Digital Arena ønsker vi å bidra til å tette dette gapet og dermed å bryte ned det digitale klasseskillet. Digitaliseringen kommer til å påvirke byggenæring i større og større grad og vi ønsker å gi alle den kunnskapen og innsikten de trenger for å fortsette å være en del av byggenæringen. Vårt mål er å løfte frem prosjektsamarbeid, nye produkter, innovasjoner og bedrifter innenfor temaet digitalisering, og samtidig ta opp problemstillinger og løsninger for bedre digital samhandling mellom roller, fag og faser i et byggeprosjekt. Vi vil legge opp til presentasjon av samarbeidsprosjekter, temadager, foredrag og seminarer som retter seg spesifikt til ulike roller i verdikjeden. Bygg blir mer kompliserte, det er større krav til for eksempel energi og miljø og informasjonsmengden i byggeprosjekter eksploderer. Den beste måten å håndtere dette på og å ha kontroll på at bygget møter alle krav, er å jobbe digitalt med informasjonen i alle ledd. Ambisjonen til Digital Arena er å gi besøkende svar på spørsmål om digitalisering raskt og enkelt, avslutter Krogshus.

Foto: Stine Østby

Flere nyheter

Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER
Vinduer, Solarlux

Havutsikt par excellence: Cero fra Solarlux

Gjennomsiktig fasade sørger for bred utsikt.

En front åpner seg mot plattingen med svømmebassenget, som ligger rett mot Bodensjøen – eneboligen er bygget på en av de flotteste eiendommene som grenser opp mot innsjøen og byr på en slående utsikt med sine store glassflater. Vannet finnes igjen som arkitekturelement i hele bygningen.

LES MER
bygg reis deg messe

Stor interesse for å besøke Bygg Reis Deg i oktober

Det faktum at vaksinasjonsprosessen i Norge er i gang gjør at vi har stor tro på at vi skal kunne gjennomføre en bra messe også i år. Denne optimismen er vi svært glade for at vi deler med våre besøkende. I mars gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre besøkende fra tidligere messer. Svarene var svært gledelige: Hele 95% av de besøkende er klar til å besøke messen så fort de har fått vaksine.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.