_VB07954

Byggenæringens Innovasjonspris: – Spacemaker tar byggenæringen til et nytt nivå

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Spacemaker AS stakk av med Byggenæringens Innovasjonspris 2019 under Innovasjonskonferansen på Bygg Reis Deg fredag 18. Oktober.
Gunnar Nybø i Bygg Reis Deg skryter av årets vinner. – Spacemaker er en game changer i byggenæringen, og det blir svært spennende å se hva fremtiden bringer.
Spacemaker har utviklet en selvbetjent programvare som ved hjelp av kunstig intelligens utreder alternative løsninger for byggeprosjekter og bidrar som beslutningsstøtte til arkitekter, eiendomsutviklere og myndigheter.
I følge årets juryleder Kristin Malonæs fra Innovasjon Norge var det svært krevende å kåre en vinner.
– Årets finaleheat er det sterkeste vi har hatt noen gang, og alle er verdige vinnere. Spacemaker har tatt teknologiutviklingen til neste nivå, og er en strålende representant for fremtidens byggenæring.
Spacemakers Helene Margrethe Bøhler og Anniken S. Hofsgaard tok i mot prisen.
– Det var skikkelig gøy å vinne, og spesielt når det var så mange andre kule kandidater, blir vi ekstra stolte og ydmyke.
De har også planene klare for fremtiden.
– Nå er det Norge og Sverige vi jobber i, og vi har ambisjoner om å gå utenfor Skandinavia. Vi må bare være beinharde i prioriteringene og først lykkes i kjent marked før vi går ut. Men det er ikke noe mangel på etterspørsel.
Juryens begrunnelse:
Byggenæringens Innovasjonspris 2019 går til en aktør, som på imponerende vis har bidratt til en revolusjonerende utvikling, mer bærekraftig og konkurransedyktig norsk byggenæring.
Bedriften har gjennom ungdommelig pågangsmot og smarte hoder funnet nye veier ved å ta i bruk ny teknologi.
Her lar kundene seg begeistre av gode resultater mens de etterlyser «de voksne» på arbeidsplassen. Produktet bidrar til å forbedre beslutningsgrunnlaget for arkitekter i tidlig fase og maksimalisere mulighetene, innsikten og redusere risiko for utbygger.
Juryen er dypt imponert og fascinert av selskapets utvikling og dokumenterbare gevinster for kundene spesielt og samfunnet generelt.
Juryen gratulerer Spacemaker, som vinner av Byggenæringens Innovasjonspris 2019.
Les mer om Spacemaker HER
Årets jury

  • Leder: Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge.
  • Ann Ingeborg Hjetlandekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet
  • Jon Sandnes, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening
  • Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA
  • Hege Schøyen Dillner, leder for samfunnsrelasjoner, medlemmer og internasjonalt arbeid, Grønn Byggallianse
  • Aslaug Koksvik, administrerende direktør i Virke Byggevarehandel
  • Trine Dyrstad Pettersen, teknisk sjef i Byggevareindustrien.

Flere nyheter

Vår utstiller Hultafors lanserer foldekniv

Hultafors tilbyr innovative og premium håndverktøy for profesjonelle håndtverkere. Nå lanserer de en foldekniv utviklet for flere bruksområder. Når du skal på skogtur eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt.

LES MER
Wibe Ladders PROF+ 6 M

Økt sikkerhet i hvert trinn

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131 lyder det i en pressemelding fra vår utstiller Hultafors Group.

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.