Tore Thorstensen_ Prisvinner

Byggenæringens Ærespris 2020 går til Tore Thorstensen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Den suksessrike handelsmannen, Tore Thorstensen mottok i dag Byggenæringens Ærespris under den 4. utgaven av Det Norske Byggemøtet.

Prisen deles ut av styret i Bygg Reis Deg AS og går til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid, for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen i Norge.

Årets vinner er utdannet til Siviløkonom på Norges Handelshøyskole i Bergen, og vi kan trygt si at det har blitt en dyktig handelsmann av Thorstensen.

Etter 18 år i Dyno Industrier hvor han avsluttet som Executive Vice President i 1993 gikk turen videre til Plantasjen og et sterkt eiermiljø innen bygg og anlegg på Kongsvinger. Dette ble innledningen på en ekspansiv periode med investeringer og eiendomsutvikling.

Årets Æresprisvinner har jobbet aktivt som styreleder i en rekke selskaper, og i bedriftene har han lagt til rette for at lederne blir med videre og får eierandeler i de nye selskapene.

Her kan blant annet nevnes hans strategiske utvikling og ledelse av:

  • AF Gruppen, hvor han var i styret i 8 år, og styreleder i 6 av disse. Han hadde en betydelig påvirkning på selskapets ekspansjons- strategi. Selskapet vokste i hans periode fra 6 til 12 milliarder i omsetning.
  • Entreprenørselskapet ØM Fjeld, som er en ledende byggentreprenør og eiendomsutvikler på Østlandet.
  • Gunnar Holth Grusforretning, Norges største produsent av grus og pukk.
  • Nordic Concrete Group, Norges største produsent av ferdigbetong
  • KB Gruppen
  • Contiga, en ledende leverandør av komplette bæresystemer i stål og betong til bygg
  • Samt veksten i flere andre suksessrike bedrifter under hans styreledelse.

Æresprisvinneren satte stor pris på den oppmerksomheten han fikk under arrangementet:

«Jeg er overrasket og veldig rørt. Det er en stor ære å få denne prisen som tidligere har gått til tre virkelige høvdinger i bygg- og anleggsbransjen.»

På spørsmål om hvorfor han tror prisen har gått til ham, svarer Thorstensen «Vi har vært annerledeskonsernet fra Kongsvinger. Vi har tenkt annerledes når det gjelder eierskap og prosjektledelse. Når det gjelder desentralisert styring har vi hatt allergi mot store hovedkontor. Vi har gitt en dimensjon til bransjen som har medført at andre har sett at vår måte å drive på har gitt bedre resultater enn de tradisjonelle metodene med sentraliserte organisasjoner.»

Styreleder Trond Hagerud og prisvinner Tore Thorstensen

Styret i Bygg Reis Deg ønsker med årets ærespris å sette fokus på den svært viktige rollen eiere og styret har for utviklingen av byggenæringen.

«Vinneren er en sterk og visjonær strateg. En ambisiøs leder som med stor investeringsvilje har bidratt til en viktig og stor konsolidering av byggevareprodusenter- og entreprenører i Norge, sier styreleder Trond Hagerud.»

Byggenæringens Ærespris er tidligere delt ut til:

Kjetil Trædal Thorsen i 2019

Olav Thon i 2018

Martin Mæland i 2017

Flere nyheter

Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER
Vinduer, Solarlux

Havutsikt par excellence: Cero fra Solarlux

Gjennomsiktig fasade sørger for bred utsikt.

En front åpner seg mot plattingen med svømmebassenget, som ligger rett mot Bodensjøen – eneboligen er bygget på en av de flotteste eiendommene som grenser opp mot innsjøen og byr på en slående utsikt med sine store glassflater. Vannet finnes igjen som arkitekturelement i hele bygningen.

LES MER
bygg reis deg messe

Stor interesse for å besøke Bygg Reis Deg i oktober

Det faktum at vaksinasjonsprosessen i Norge er i gang gjør at vi har stor tro på at vi skal kunne gjennomføre en bra messe også i år. Denne optimismen er vi svært glade for at vi deler med våre besøkende. I mars gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre besøkende fra tidligere messer. Svarene var svært gledelige: Hele 95% av de besøkende er klar til å besøke messen så fort de har fått vaksine.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.