Tore Thorstensen_ Prisvinner

Byggenæringens Ærespris 2020 går til Tore Thorstensen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Den suksessrike handelsmannen, Tore Thorstensen mottok i dag Byggenæringens Ærespris under den 4. utgaven av Det Norske Byggemøtet.

Prisen deles ut av styret i Bygg Reis Deg AS og går til en person som har gjort noe ekstraordinært bra over tid, for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen i Norge.

Årets vinner er utdannet til Siviløkonom på Norges Handelshøyskole i Bergen, og vi kan trygt si at det har blitt en dyktig handelsmann av Thorstensen.

Etter 18 år i Dyno Industrier hvor han avsluttet som Executive Vice President i 1993 gikk turen videre til Plantasjen og et sterkt eiermiljø innen bygg og anlegg på Kongsvinger. Dette ble innledningen på en ekspansiv periode med investeringer og eiendomsutvikling.

Årets Æresprisvinner har jobbet aktivt som styreleder i en rekke selskaper, og i bedriftene har han lagt til rette for at lederne blir med videre og får eierandeler i de nye selskapene.

Her kan blant annet nevnes hans strategiske utvikling og ledelse av:

  • AF Gruppen, hvor han var i styret i 8 år, og styreleder i 6 av disse. Han hadde en betydelig påvirkning på selskapets ekspansjons- strategi. Selskapet vokste i hans periode fra 6 til 12 milliarder i omsetning.
  • Entreprenørselskapet ØM Fjeld, som er en ledende byggentreprenør og eiendomsutvikler på Østlandet.
  • Gunnar Holth Grusforretning, Norges største produsent av grus og pukk.
  • Nordic Concrete Group, Norges største produsent av ferdigbetong
  • KB Gruppen
  • Contiga, en ledende leverandør av komplette bæresystemer i stål og betong til bygg
  • Samt veksten i flere andre suksessrike bedrifter under hans styreledelse.

Æresprisvinneren satte stor pris på den oppmerksomheten han fikk under arrangementet:

«Jeg er overrasket og veldig rørt. Det er en stor ære å få denne prisen som tidligere har gått til tre virkelige høvdinger i bygg- og anleggsbransjen.»

På spørsmål om hvorfor han tror prisen har gått til ham, svarer Thorstensen «Vi har vært annerledeskonsernet fra Kongsvinger. Vi har tenkt annerledes når det gjelder eierskap og prosjektledelse. Når det gjelder desentralisert styring har vi hatt allergi mot store hovedkontor. Vi har gitt en dimensjon til bransjen som har medført at andre har sett at vår måte å drive på har gitt bedre resultater enn de tradisjonelle metodene med sentraliserte organisasjoner.»

Styreleder Trond Hagerud og prisvinner Tore Thorstensen

Styret i Bygg Reis Deg ønsker med årets ærespris å sette fokus på den svært viktige rollen eiere og styret har for utviklingen av byggenæringen.

«Vinneren er en sterk og visjonær strateg. En ambisiøs leder som med stor investeringsvilje har bidratt til en viktig og stor konsolidering av byggevareprodusenter- og entreprenører i Norge, sier styreleder Trond Hagerud.»

Byggenæringens Ærespris er tidligere delt ut til:

Kjetil Trædal Thorsen i 2019

Olav Thon i 2018

Martin Mæland i 2017

Flere nyheter

Foamrox_montering

Foamrox kan levere tunell produkter med «IKEA» elementer

Industribedriften Foamrox fra Arendal var blant de nominerte til Byggenæringens Innovasjonspris i 2019. De hadde utviklet et nytt konstruksjonsmateriale basert på resirkulert glass. Materialet er brannsikkert og vanntett, veier knapt en tidel av betong og gir meget lave klimagassutslipp både når det gjelder produksjon, transport og montering.

LES MER

Vår utstiller Hultafors lanserer foldekniv

Hultafors tilbyr innovative og premium håndverktøy for profesjonelle håndtverkere. Nå lanserer de en foldekniv utviklet for flere bruksområder. Når du skal på skogtur eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt.

LES MER
Wibe Ladders PROF+ 6 M

Økt sikkerhet i hvert trinn

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131 lyder det i en pressemelding fra vår utstiller Hultafors Group.

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.