aktiv-bygg-bilde-2-1440x810-2

Byggenæringen holder hjulene i gang med «is i magen og varme i hjertet»

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Vi i Bygg Reis Deg er opptatt av å heie på alle de som holder hjulene i gang. Derfor tok vi kontakt med daglig leder, Amund Alm i Aktiv Bygg for å høre hvordan de håndterer situasjonen.

Vi i Bygg Reis Deg er opptatt av å heie på alle de som holder hjulene i gang. Derfor tok vi kontakt med daglig leder, Amund Alm i Aktiv Bygg (som for øvrig bidrar til renovering av våre lokaler i Stensberggaten) for å høre hvordan de håndterer situasjonen.

For å sjekke pulsen i byggenæringen tok vi kontakt med Amund Alm som er daglig leder i Aktiv Bygg med 40 ansatte. Han kan fortelle oss at det første de gjorde da de så at situasjonen eskalerte var å ta tak i de gode HMS rutinene de allerede hadde innarbeidet og styrke disse.

Vi har 40 ansatte og mange underleverandører fra ulike selskap så det viktigste var å ta tak i alle hygienetiltakene og sørge for at vi var ekstra påpasselige med disse slik at vi kunne redusere smittefaren og faren for at de ansatte ble syke, sier Alm. Dette medførte at vi hang opp informasjon på norsk og engelsk på alle byggeplasser og minnet om viktigheten av god hygiene med håndvask og renhold. I tillegg delte vi ledelsen i 2 grupper hvor halvparten ble plassert på hjemmekontor og halvparten var aktive ute på byggeplass. På den måten har vi sikret «backup» i alle funksjoner og kan sikre at vi opprettholder driften dersom noen skulle bli syke. 

Det er tydelig at Aktiv Bygg har en god bedriftskultur og er godt forberedt på usikre tider for Amund fremstår veldig trygg og rolig i en kritisk situasjon. Dette skyldes kanskje at de har et motto som sier at de skal ha «is i magen og varme i hjertet» for å jobbe i Aktiv Bygg. I det ligger det at de også skal skape ro i kritiske faser og ikke ta forhastede beslutninger.

Vi opplever god samhandling og respons fra de ansatte og våre kunder. Vi har planlagt for ulike scenarier og er opptatt av å holde kostnadene under kontroll slik at vi kommer igjennom dette på lik linje med at vi kom oss igjennom finanskrisen. Vi sørger for å skape sikkerhet blant de ansatte og støtter de som trenger det med direkte kommunikasjon med oss i ledelsen. Videre har vi informert alle våre kunder om at vi er 100% operative gitt at vi fortsatt får tak i varer. Vi har sendt brev til alle våre kunder om hvordan vi håndterer situasjonen og så langt er det ingen byggeprosjekter som er stoppet. Vi holder Norge i gang med «is i magen og varme i hjertet» både overfor våre ansatte og våre kunder, avslutter Alm.

Vi er imponert over Aktiv Bygg og alle våre utstillere som holder aktiviteten oppe og som sørger for at AS Norge fortsatt holder hjulene i gang. 

Les mer om hvordan Aktiv Bygg håndterer problemstillingene knyttet til Koronaviruset her: Aktiv Bygg sin hjemmeside

Trenger du tilgang på plakater eller annet trykket materiell for å informere om hvordan man begrenser smittefaren kan du ta kontakt med: Mentor Media

Flere nyheter

Vår utstiller Hultafors lanserer foldekniv

Hultafors tilbyr innovative og premium håndverktøy for profesjonelle håndtverkere. Nå lanserer de en foldekniv utviklet for flere bruksområder. Når du skal på skogtur eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt.

LES MER
Wibe Ladders PROF+ 6 M

Økt sikkerhet i hvert trinn

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131 lyder det i en pressemelding fra vår utstiller Hultafors Group.

LES MER

Har du elektroverktøy som tåler kulda?

På forrige Bygg Reis Deg messe hadde vi for første gang samlet alt av verktøy leverandører i hall E. I år blir intet unntak. Det vil bugne av aktiviteter og spennende nyheter blant våre utstillere i verktøy kategorien.

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.