BIM Verdi – et solid og nyttig nettverk: Stor suksess med å «digitalisere sammen»

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

I løpet av de siste tre årene har en gruppe aktører fra så og si alle sider av bordet i den mangslungne norske byggenæringen jobbet sammen for styrke den felles digitale verdikjeden. Selv om veien til tider har vært kronglete, ble resultatet over all forventning. Vi har slått av en prat med sentrale deltagere i BIM Verdi. Aktører som hver på sin måte har bidratt til suksessen.
– Vi ønsker å være aktive i verdiskapende nettverk som kan gi oss kunnskap, markedsmuligheter og gode personrelasjoner. Vi har nå være aktive i BIM Verdi i tre år og deltakelsen har gitt oss klingende mynt i kassa i form
av nye kontakter, konkrete forretningsmuligheter og prosjektfinansiering. Fordeler som ikke hadde blitt oss til del på egenhånd, sier Halvor Jensen administrerende direktør i NTI AS.
Produktivt samspill
NTI er et selskap som leverer informasjons- og modelle-ringsløsninger for bygg, anlegg og eiendom. Løsninger som binder bestillere, utførende og brukere av bygg sammen. Noe som gjør at selskapet er avhengige av et åpent og skapende forhold til alle fag og aktører. Halvorsen er av den oppfatning at BIM Verdi bidrar med nettopp dette.
– BIM Verdi gjør godt fotarbeid, arbeider effektivt og praktisk for å skape markedsrettede pilotprosjekter, møteplasser og produktivt samspill mellom IT-løsninger og byggenæringen som krevende kunder. Jeg anbefaler BIM Verdi for alle som vil møte fremtiden gjennom å «digitalisere sammen»,
Løfte i flokk
Avtroppende direktør Halvard Gavelstad i Norsk Byggtjeneste som også er avtroppende leder av styringsgruppa i BIM Verdi syns nettverkets metode ikke bare synliggjør den digitale verdikjeden, dens mange hull og hver enkelt aktørs plass, men også hvordan hullene lar seg lappe til det beste for alle.
– Gjennom samarbeidet i nettverket syns jeg vi har fått initiert god innovasjon og produktutvikling på mange felt. BIM Verdi har lyktes svært godt med å trekke fram og gjennomføre viktige piloter. Piloter som hver på sin måte synliggjør nytten av den pågående digitaliseringen på tvers av verdikjeden. Det pågående samspillet i nettverket viser at det er en økende vilje til å «digitalisere sammen» og at mange aktører i næringen nå løfter i flokk. Pilotene er jo på mange måter en type mikrotjenester eller applikasjoner om du vil, som kan brukes på nytt i kommende innovasjoner og sammenhenger. På tvers av verdikjeden. Gjenbruk av gode er-
faringer gir progresjon og framdrift som hele næringen kan bygge videre på, avslutter Gavelstad.

Flere nyheter

Vår utstiller Hultafors lanserer foldekniv

Hultafors tilbyr innovative og premium håndverktøy for profesjonelle håndtverkere. Nå lanserer de en foldekniv utviklet for flere bruksområder. Når du skal på skogtur eller ut på fisketur, må du kunne stole på utstyret. Med denne foldekniven i lommen er du godt forberedt.

LES MER
Wibe Ladders PROF+ 6 M

Økt sikkerhet i hvert trinn

Sikkerheten til brukerne er alltid i fokus for stigeprodusenten Wibe Ladders, som nå har oppgradert sortimentet på anliggende stiger i henhold til den nyeste europeiske standarden EN 131 lyder det i en pressemelding fra vår utstiller Hultafors Group.

LES MER

Har du elektroverktøy som tåler kulda?

På forrige Bygg Reis Deg messe hadde vi for første gang samlet alt av verktøy leverandører i hall E. I år blir intet unntak. Det vil bugne av aktiviteter og spennende nyheter blant våre utstillere i verktøy kategorien.

LES MER

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.