BIM Verdi – et solid og nyttig nettverk: Stor suksess med å «digitalisere sammen»

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

I løpet av de siste tre årene har en gruppe aktører fra så og si alle sider av bordet i den mangslungne norske byggenæringen jobbet sammen for styrke den felles digitale verdikjeden. Selv om veien til tider har vært kronglete, ble resultatet over all forventning. Vi har slått av en prat med sentrale deltagere i BIM Verdi. Aktører som hver på sin måte har bidratt til suksessen.
– Vi ønsker å være aktive i verdiskapende nettverk som kan gi oss kunnskap, markedsmuligheter og gode personrelasjoner. Vi har nå være aktive i BIM Verdi i tre år og deltakelsen har gitt oss klingende mynt i kassa i form
av nye kontakter, konkrete forretningsmuligheter og prosjektfinansiering. Fordeler som ikke hadde blitt oss til del på egenhånd, sier Halvor Jensen administrerende direktør i NTI AS.
Produktivt samspill
NTI er et selskap som leverer informasjons- og modelle-ringsløsninger for bygg, anlegg og eiendom. Løsninger som binder bestillere, utførende og brukere av bygg sammen. Noe som gjør at selskapet er avhengige av et åpent og skapende forhold til alle fag og aktører. Halvorsen er av den oppfatning at BIM Verdi bidrar med nettopp dette.
– BIM Verdi gjør godt fotarbeid, arbeider effektivt og praktisk for å skape markedsrettede pilotprosjekter, møteplasser og produktivt samspill mellom IT-løsninger og byggenæringen som krevende kunder. Jeg anbefaler BIM Verdi for alle som vil møte fremtiden gjennom å «digitalisere sammen»,
Løfte i flokk
Avtroppende direktør Halvard Gavelstad i Norsk Byggtjeneste som også er avtroppende leder av styringsgruppa i BIM Verdi syns nettverkets metode ikke bare synliggjør den digitale verdikjeden, dens mange hull og hver enkelt aktørs plass, men også hvordan hullene lar seg lappe til det beste for alle.
– Gjennom samarbeidet i nettverket syns jeg vi har fått initiert god innovasjon og produktutvikling på mange felt. BIM Verdi har lyktes svært godt med å trekke fram og gjennomføre viktige piloter. Piloter som hver på sin måte synliggjør nytten av den pågående digitaliseringen på tvers av verdikjeden. Det pågående samspillet i nettverket viser at det er en økende vilje til å «digitalisere sammen» og at mange aktører i næringen nå løfter i flokk. Pilotene er jo på mange måter en type mikrotjenester eller applikasjoner om du vil, som kan brukes på nytt i kommende innovasjoner og sammenhenger. På tvers av verdikjeden. Gjenbruk av gode er-
faringer gir progresjon og framdrift som hele næringen kan bygge videre på, avslutter Gavelstad.

Flere nyheter

Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER
Vinduer, Solarlux

Havutsikt par excellence: Cero fra Solarlux

Gjennomsiktig fasade sørger for bred utsikt.

En front åpner seg mot plattingen med svømmebassenget, som ligger rett mot Bodensjøen – eneboligen er bygget på en av de flotteste eiendommene som grenser opp mot innsjøen og byr på en slående utsikt med sine store glassflater. Vannet finnes igjen som arkitekturelement i hele bygningen.

LES MER
bygg reis deg messe

Stor interesse for å besøke Bygg Reis Deg i oktober

Det faktum at vaksinasjonsprosessen i Norge er i gang gjør at vi har stor tro på at vi skal kunne gjennomføre en bra messe også i år. Denne optimismen er vi svært glade for at vi deler med våre besøkende. I mars gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre besøkende fra tidligere messer. Svarene var svært gledelige: Hele 95% av de besøkende er klar til å besøke messen så fort de har fått vaksine.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.