Åpningen av Bygg Reis Deg 2017 lover godt

Åpningen av Bygg Reis Deg 2017 lover godt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Åpningen av Bygg Reis Deg messen den 18. oktober var en dag fylt med besøk av H.K.H Kronprins Haakon, fokus pådigitalisering, utdeling av både ærespris og innovasjonspris, likevel er det fortsatt mye spennende igjen på agendaen hos Bygg Reis Deg de kommende dagene! Torsdag 19. oktober kan du oppleve to konferanser med tematikk som er relevant og engasjerende for rådgivende ingeniører og arkitekter, og andre spennende foredrag.

Konferanse 3: Byggeprosessen i et sirkulært perspektiv fokuserer på hvordan byggenæringen kan legge til rette for en mer bærekraftig, sirkulær økonomi. Fra veibygging og sykehus til gulvbelegg – mye av det som i dag blir kastet, kan gjenbrukes eller resirkuleres. Svært få råvarer blir gjenbrukt eller resirkulert. Norge er kanskje bedre enn mange andre land, og har derfor en stor mulighet til å gå foran når det gjelder gjenvinning, gjenbruk og overgang til en sirkulær økonomi. Fortsatt blir tusenvis av tonn materialer som kan brukes andre steder dumpet. Dette betyr store økonomiske tap for byggherrer, entreprenører og samfunnet.
På ettermiddagen 19. oktober fra 15.00-18.00 i konferansesal A1 på Bygg Reis Deg, arrangerer Mesterbrevnemnda eget seminar med mesterlig ledelse som hovedtema. Med på laget har Mesterbrevnemnda Jan Åge Fjørtoft, tidligere fotballproff og nå Viasat-kommentator, og Rune Semundseth fra Businessmastering, gründer, forfatter – og en engasjerende og tankevekkende foredragsholder som evner å skape motivasjon og begeistring. Dere vil høre og lære mer om viktigheten av å støtte og utfordre hverandre samt hva som kreves for å bygge en god kultur på arbeidsplassen. Jan Åge Fjørtoft vil med sitt smittende engasjement forsøke å inspirere og motivere gjennom blant annet å dele erfaringer fra sin innholdsrike karriere, og snakke om Drillo-effekten og lagspill.
Konferanse 4: Urbanisering som verdiskaper – Storby, by og landsby tar for seg hvordan byer kan bli inkubatorer for smarte grønne løsninger. Det krever ledelse, innovasjon, mot og samspill i hele byggenæringen. Byen er steder der menneskestrømmene, pengestrømmene og varestrømmene møtes. Byer over hele verden vokser – og de vokser raskt. I dag lever halvparten av verdens befolkning i byer, og urbaniseringen vil fortsette i mange tiår framover. Byggenæringen spiller en viktig rolle i å legge til rette for at FNs 17 bærekraftsmål kan realiseres der vi mennesker bor, lever og ferdes. I løpet av de neste 10-15 årene innebærer dette en satsing på bærekraftig byplanlegging, grønne flerbruksbygg, infrastruktur, fornybar energi, mobilitetsløsninger og avfallshåndtering.
Mikael Genberg sørger for en spennende og motiverende avslutning på dagen. Han er kjent for sine alternative bomiljøer. Noen av hans prosjekter er Hotel Woodpecker – et lite trehus 13 meter opp i det høyeste treet i Vasa Park i Västerås,Undervannshotellet Utter Inn – et lite hotellrom for to som ligger 3,5 meter under havoverflaten og Ooops Hotel – huset som ser ut som det har drevet ut i Mälaren elven og ligger halvveis under vann. Mikael Genberg ønsker også å plassere et rødt hus på månen. Foredraget hans handler om å ikke gi opp, og at ingen mål er for store. Man må bare ta et steg av gangen og sakte men sikkert kan drømmer gå i oppfyllelse.
Det er med andre ord lagt grunnlag for nok en interessant og lærerik dag på Bygg Reis Deg – velkommen!

Flere nyheter

Fein håndverktøy

Charlie Storm Messel på Bygg Reis Deg

Charlie Storm Messel har vært å finne på Bygg Reis Deg messen siden tidlig 90-tallet. De leverer kvalitetsverktøy til industri, verksted og byggebransjen og i år blir de å finne i hall E. Vi tok en prat med Kjersti Løken, salgssekretær i Charlie Storm Messel, for å høre hvorfor Bygg Reis Deg er en viktig markedsplass for dem og hvilke målsettinger de har for messen i oktober.

LES MER
Flatt tak, glassbalkong

Rom uten grenser

Det flate taket Acubis fra vår utstiller Solarlux har vært en stilig utvidelse av kubisk arkitektur siden 2018, og har allerede blitt en klassiker. Enten den festes i veggen eller står frittstående, er utestuen en optimal løsning for ulike bruksområder.

LES MER
Vinduer, Solarlux

Havutsikt par excellence: Cero fra Solarlux

Gjennomsiktig fasade sørger for bred utsikt.

En front åpner seg mot plattingen med svømmebassenget, som ligger rett mot Bodensjøen – eneboligen er bygget på en av de flotteste eiendommene som grenser opp mot innsjøen og byr på en slående utsikt med sine store glassflater. Vannet finnes igjen som arkitekturelement i hele bygningen.

LES MER
bygg reis deg messe

Stor interesse for å besøke Bygg Reis Deg i oktober

Det faktum at vaksinasjonsprosessen i Norge er i gang gjør at vi har stor tro på at vi skal kunne gjennomføre en bra messe også i år. Denne optimismen er vi svært glade for at vi deler med våre besøkende. I mars gjennomførte vi en spørreundersøkelse blant våre besøkende fra tidligere messer. Svarene var svært gledelige: Hele 95% av de besøkende er klar til å besøke messen så fort de har fått vaksine.

LES MER

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.