HVL-Amfi

Se hvordan Kruse Smith når 85% av milepælene på byggeplassen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Komplisert undervisningsbygg levert til avtalt tid og kvalitet, 85% av milepæler nådd gjennom full kontroll på fremdrift på byggeplassen (gjennomsnitt PPU – prosent planlagt utført over 90%). 

→Fredag 22.oktober kl 12.00 – 13.00
→ Scene 2 i Hall A på Norges Varemesse i Lillestrøm

Arrangør: Bim Verdi

Målgruppe: Bestillere og byggherrer, Utførende (entreprenører)

Beskrivelse av brukerhistorien: 

Kruse Smith har utviklet et verktøy for oppfølging og styring av fremdrift som er bygget på metodikken. Verktøyet kombinerer BIM 4D med LEAN Last Planner på en visuell og enkel måte.

HVL – Høgskulen på Vestlandet, byggherre Statsbygg, målsetting: «vestlandets beste undervisningsbygg» levert til tiden. Hentet inn 3 måneder på fremdriften, nådde 85% av alle milepæler, snitt PPU på over 90%, full kontroll på 60 soner med topp på 200 samtidige arbeidere. Samtidig som Kruse Smith leverer et høyt presterende byggverk, brukes prosjektet som utviklingsarena for verktøy og prosess for fremdrifts-styring.

Paradis Brygge, boligprosjekt, byggherre Solon Eiendom og K2 eiendom. Prosjektet ble startet med et analogt system for fremdriftsstyring som fungerte veldig bra. Midtveis byttet prosjektorganisasjonen til å bruke Kruse Smith sitt egenutviklede programvare for fremdriftsstyring. Det digitale systemet forsterket på en utmerket måte den kulturen for Last Planner som allerede var bygget i prosjektet. God drift ga skapte forutsigbarhet som gjorde at prosjektteamet kunne fokuser mer på optimaliseringer. Dekningsbidraget ble økt med 8,2%, mekanisk ferdigstillelse 2 mnd før overtakelse og selvsagt 0 feil ved overlevering. Kontroll og oversikt i avslutningsfasen forbedret en allerede god kvalitet.

Verktøyene som ble utviklet av Kruse Smith er nå kjøpt av Veni og vil bli videreutviklet og kommersialisert under navnet life@site.

Foredragsholdere: Einar Ruud, Byggeleder (HVL), Kruse Smith. Amund Nygård Olsen, Prosjektleder (Paradis Brygge), Kruse Smith. Gunnar Skeie, Foretningsutvikler, Veni.

.

Les mer om brukerhistorien på Bim Verdi sine sider HER

Flere nyheter

Hva er du på jakt etter?

Ofte stilte spørsmål

Opening hours

Tuesday – Thursday 10:00 – 17:00 & Friday 10:00 – 15:00

COVID-19

What routines are in place to promote optimal health and safety?

Book Hotel Rooms

Book your hotel room here for the best rates and availability.

Vi bruker cookies, også kalt informasjonskapsler, som hjelper oss med å gi deg en god opplevelse når du er på vårt nettsted. Dette gir oss statistikk om bruken av nettstedet og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Du godkjenner bruken av cookies ved videre bruk av vårt nettsted. Les mer her.