Utstillere med fokus på bærekraft

Del: 

Et av hovedtemaene på årets Bygg Reis Deg er bærekraft. Vi har tatt en prat med to av utstillerne som skal vise frem nye spennende produkter og løsninger for en mer bærekraftig utvikling i byggenæringen.

Celluloseisolasjon av returaviser
CBI Norge AS har tatt et bevisst valg ved å være så bærekraftig som overhodet mulig. Ikke bare er produktene deres bærekraftig, energien CBI Norge AS bruker for å produsere produktene sine er også utelukkende fornybar.

”Vi stiller i hovedsak ut celluloseisolasjon, markedets mest bærekraftige isolasjon. Den er faktisk så bærekraftig at den kommer ut med et negativt (som er positivt i denne sammenheng) karbonfotavtrykk. Vi produserer celluloseisolasjon utelukkende av returaviser og energibehovet ved produksjon er betydelig mindre enn ved produksjon av mineralull av returglass eller lignende. Den har også mindre energibehov ved produksjon enn trefiber som forøvrig er en god nummer to i bærekraft øyemed”, sier Ove Sør-Reime, Daglig Leder, CBI Norge AS.                            

CBI Norge AS fokuserer på å vise frem celluloseisolasjon på Bygg Reis Deg 2017, men kommer også til å vise frem andre revolusjonerende isolasjonsmetoder for element produsenter.

”Dette er første gang vi går ut til massene med dette produktet, og Bygg Reis Deg er den perfekte arenaen. Det er det viktigste samlingspunktet i byggebransjen i dag, og her møter vi potensielle kunder direkte”, avslutter Sør-Reime.

Energibesparende forbedring av inneklima
Falcon Norge AS har vært utstiller på Bygg Reis Deg i mange år. Nytt av året er at de introduserer en nyvinning innen ventilasjon for husholdnings ventilatorer, kalt PlasmaMade.

”Vårt produkt er et 100 % vedlikeholdsfritt resirkulasjons filter for husholdnings ventilatorer for både nye og gamle ventilatorer. Filteret fjerner all matlukt og renser luften for pollen, svevestøv og bakterier i rommet. Uren luft renses og sendes ren tilbake i samme rommet. Det blir ingen energi tap, bare ren luft”, sier Eskil Mediaa, Falcon Norge AS.

Det er en klar trend mot mer energibesparende tiltak, også i private husholdninger for eksempel ved bygging av passive hus. Falcon Norge AS ønsker å bidra med en ny generasjon av gjenvinning av luft.

”Vi har tidligere hatt god uttelling på investeringen i Bygg Reis Deg. På Bygg Reis Deg møter vi både private og profesjonelle kunder, og vi får profilert oss til tusenvis av besøkende”, avslutter Mediaa.