KONFERANSEPROFIL – PROFESSOR MARTIN FISCHER

Martin Fischer har i mange år vært professor i Civil and Environmental Engineering (Construction Engineering and Management and Sustainable Design and Construction Programs) og Computer Science (PhD) ved Stanford University. Hans forskning baserer seg på å forbedre produktiviteten i gruppeprosjekter involvert i å designe, konstruere og drifte fasiliteter, og å fremme bærekraftighet i det menneskeskapte miljøet.

Arbeidet hans utvikler et teoretisk grunnlag og verktøy for virtuell design og konstruksjon (virtual design and construction – VDC). VDC metoder støtter design av fasiliteter og hjelper med å redusere kostnader samt effektivisere dets verdi i livssyklusen. Martin Fischers forskning har blitt brukt av mange små og store industrielle statlige organisasjoner over hele verden. Han ble i 2000 tildelt Best Paper Award for sin innsikt i kunstig intelligens i design.

Det er mange norske bedrifter som har tatt i bruk hans metoder, deriblant Veidekke og firmaer tilknyttet Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF).

–       Jeg gleder meg til å høre Professor Martin Fischer. VDC-modellen brukes av flere av våre RIF- firmaer og jeg hører mange lovord om dette, sier Liv Kari Skudal Hansteen, Adm. direktør, RIF.

Byggenæringen har et stort potensiale til å forbedre produktiviteten og effektiviteten ved hjelp av digitalisering, nyskapende teknologi og nybyggingsteknikker. Ved å dra nytte av disse innovasjonene, kan bedrifter og næringen som helhet øke produktiviteten, strømlinjeforme prosjektstyring, og forbedre kvalitet og sikkerhet. Men hva kreves for å integrere de nye teknologiene i strategi, prosjektering, utvikling og drift?

Professor Martin Fischer, Stanford University holder foredraget ”Industry 4.0 – A Lever for Sustainable Building & Construction” onsdag 18. oktober som en del av Konferanse 2: Digitalisering sammen fra kl. 13.15-17.00 i Hall A.

Fullstendig konferanseprogram finner du her. Registrer deg gratis som besøkende på Bygg Reis Deg her for å få adgang til konferansen, bruk kode BRD2017.

 

Share this: